Aby kompy mogły się widzieć muszą mieć tą samą grupę roboczą i w (jeśli masz) firewall'u odblokowane udostępnianie plików. Możesz też pokazać konfigurację TCP/IP. O i masz już powód żeby usiąść na siostry kompie.
Po pierwsze do brutusa zbierz jak najwięcej informacji!!
czy siostra używa cyfr znaków specjalnych małych dużych liter i ile ich jest <- to wszystko skróci ci czas łamania hasła.
I nastaw się na cierpliwość bo u mnie jak na modemie 56kb/s przy 5-8 literowym haśle i dużych małych literach + cyfry obliczyłem ze by mi łamało ok 45 tyś lat przy: 146812779004256 różnych haseł a to jeszcze nie wszystkie Więc głównie będzie też zależało od szybkości danych przesyłanych. Ale z góry mowie uzbrój się w cierpliwość i zostaw kompa na kilka dni
Edit///
Podaj login i powiedz na jakim serverze to się pobawię trochę
Takie sprawy to na PW lub w dziale zamkniętym //Kanalia
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Garfield Gość
Wysłany: 2006-03-28, 13:02
Jak masz router z wbudowany switchem .. to moze sie pobawisz sniferem przenaczonym do przełaczników wtedy bys moze wychwycił hasło na poczte
Moze sie ktos wypowie co do mojego pomysłu ?
Mam rozumiec ze jak nie mam konta to sie nie licze .. .:(
Brutus, Brutus, Brutus. To jest beznadziejny sposób na wykradanie haseł. Np. sprawdza hasło a0000, choć większość adminów ma tak zabezpieczony skrypt, żeby tego typu hasła nie dało sie założyć, zbyt długo taka metoda trwa.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum