Wysłany: 2006-03-27, 07:37 Tania IrDa czy tani kabel..
Witajcie.
Potrzebuję czegoś do konaktu komórki z PC by zgrać dane na nią. Zastanawiam się między kontrolerem IrDy z allegro (za 10 złotych), a kablem (za 7). Podobno tanie Irdy są be i nie widzą sprzętu, a mi na irdzie głównie zależy (zawsze można zgrywać na różne telefony).
Czy ktoś z was jest posiadaczem taniego kontrolera irdy? Lub taniego kabla? Jesteście zadowoleni?
Co prawda nie wiemy co mają w zestawie te irdy które wymieniłeś bo nie podałeś żadnego linku ale ja bym brał TO Masz tam irde na usb dodatkowo mas kabel usb 1m czyli nie ma problemu z tym że będziesz komórke musiał trzemać gdzieś za biurkiem no i jeszcze jest CD z softem a cena też nie duża 13 zł
Nie kupować tego produktu który polecam w tym poście! Czytać dalej temat dla zrozumienia dlaczego.
Ostatnio zmieniony przez ramlez 2006-03-27, 12:16, w całości zmieniany 1 raz
wydawała mi się ta prędkość 4Mbit podejrzana lecz potraktowałem to jako chwyt marketingowy
Tak więc dzięki Thor że czuwasz
A Markoll jak będziesz kupował to uważaj na te irdy którą Ci wcześniej poleciłem a przy zakupie zwracaj uwagę na to żeby irda była na usb i żebyś miał kabel usb przełużający (no chyba że go masz to wtedy nie musisz na niego zwracać uwagi)
Ja miałem jakąś tanią IrD'e od kumpla na tydzień i powiem, że słaba była. Wiem napewno, że to była jakaś nędzna taniocha. Natomiast drugi kumpel kupił sobie do k700i ale w orange i ponoć idzie jak burza. Jednak i cena już wyższa ok. 50 zł .
Ja kupiłem IRDE bezpośrednio pod płyte główną i padłą po pół roku. Teraz mam pod USB taką zajerzystą za 70 zeta i działa bez żadncyh zakłóceń od roku co najmniej. A kabel... nie brał bym, IrDa bardziej uniwersalna. A najlepiej to bluetooch :D.
A kabel... nie brał bym, IrDa bardziej uniwersalna. A najlepiej to bluetooch
Jesli syglał bedzie zasłaby żeby sięgać zza kompa na góre biurka gdzie zapewne będzie leżała komórka to wtedy co MKL za każdym razem będzie właził pod biurko i trzymał tam telefon
A kabel... nie brał bym, IrDa bardziej uniwersalna. A najlepiej to bluetooch
Jesli syglał bedzie zasłaby żeby sięgać zza kompa na góre biurka gdzie zapewne będzie leżała komórka to wtedy co MKL za każdym razem będzie właził pod biurko i trzymał tam telefon
Bluetooch'a nie ma MKL w tym telefonie.
No to bluetooch odpada, ale tak BTW to jak fona połozy na biurku to nie powinno byś problemów bo chyba dają dfo tego kabel (przedłużacz Duży USB-duży USB), ja przynajmniej tak mam na IrDzie...
Ja Ci polecam irDĘ, ponieważ może ci się przydać w przyszłości....
Taaa...
Ja jak kupuje telefon to korzystam pare lat, a IrDa ma tak małą prędkość, że wolę se przez sieć przenosić ze swojego kompa na kompa siostry dane..
No kabel jak kabel
/przynajmniej na nieoryginalnym mozna sciagac sim-locka - w siemensach/
Co do Ir-dy to wedlug mnie bezsens - teraz do kazdego fonka mozna dostac kabel w pakiecie wzaz z telefonem - czyli za darmo
a coraz czesciej telefonym maja bluetooch wiec lepiej poczekac i kupic wlacnie bluetooch do kompa bo w tedy sie bardziej przyda
no chyba ze ta Ir-de potrzebujesz ja do innych jeszcze celow..
No kabel jak kabel
/przynajmniej na nieoryginalnym mozna sciagac sim-locka - w siemensach/
Ja mam kabel oryginalny, mam zamiar go przerobić na seriwsowy (nie oryginalny) ale jakoś nie mam ochoty się bawić w lutowanie itd, wolę dać 10 zeta i mieć nowy, zresztą słaby ze mnie majsterkowicz. Jeżeli masz zamiar brać kabel to bierz serwisowy bo daje sporo możliwości np. zdejmowanie/zakładanie simlocka, "paczowanie", tworzenie kopii zapasowych, powiększanie pamięci itd a do tego ma wszystkie opcje oryginalnego ale wybór należy do Ciebie. Jeżeli nadal chcesz zarabiać na owcermenach i sivhivah to bierz irde
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum