Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Internet - Ile za niego płacicie, i z czego korzystacie ?
Autor Wiadomość
Pycio 

Wysłany: 2009-08-27, 22:29   Internet - Ile za niego płacicie, i z czego korzystacie ?

Witam wszystkich
Na początek miałbym prośbę do Asdef'a albo do ExeQtoR'a o przeniesienie w razie potrzeby tego tematu.
Więc do rzeczy:
Ostatnio rozmawiałem sobie z kolegą o dostawcach internetowych, cenach jakie nam oferują za internet, szybkości, i tak z ciekawości poruszam ten temat.
Także jestem ciekawy czy jesteście zadowoleni ze swoich dostawców internetowych, cen jakich płacicie za swoje łącza, i przepustowości a jeżeli nie to chciałbym się dowiedzieć co takiego byście zmienili.
Mam nadzieje, że będzie to ciekawy temat ;)
Pozdrawiam i zapraszam do Dyskusji :)

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2009-08-29, 00:39   

TOYAnet TV 65,00 zł 2048 kb/s

w godzinach od 00:00 do 9 rano o pakiet wyżej czyli 4096 kb/s

minus... drogo, Plus... wlasne IP p napisaniu podania bez dodatkowych kosztow
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2009-08-31, 15:28   

Ja nie powinienem się wypowiadać :P P
Takie nety miałem:

Modem z TPSA - 16,8kbs ........ NO COMENT .... bo bym musiał wziąć i kupić encyklopedie wulgaryzmów abym mógł to opisać ;]

IPlus -> Powiesiłbym cały zarząd za ....[to co kury zanoszą].... - aby net działał musi być min 3/5 kresek zasięgu(biurko na tym krzesło na krześle komp - > powiedzmy że działa)

Neostrada.... wspominałem że wziął bym całą artylerie i ich bym wy... z tych biur ?? ? XXI w. a na prostej ulicy nie można Neta założyć na łączu TPSA(20m dalej w prawo kolega może w lewo 200m koleżanka też może - JA :cenzura: NIE) - sam się ocenzurowałem ;]

hmmm Netia... stwierdziła że nie będzie się brudziła(taki francuski piesek) i nie połozy swojego kabla :P P co za ..... ludzie ;/ //

Aktualnie Radiówka, dogadana z kolegami(obsługują całą gminę) 1mbs na 256kbs up. za 60zeta, przekierowane porty a o stały IP to trzeba się postarać i wytłumaczyć dlaczego(ale za darmo), nie chciało mi się, ale każdy nadajnik ma inny IP zewnętrzny na moim jest 2 dzieciaków(14latka i 12latek) czyli luz totalny na RS itp.. ;]

Resztę usług nie komentuje bo nie testowałem :P zapytacie się dlaczego ?? bo ja nie mam możliwości czyli ogólnie też są do BANI ;] nom może jeszcze z Orange i Ery jest zasięg ale to nadajniki góra na EDGE więc tak samo jak Iplus(patrzeć wyżej) xD

ogólne moje zdanie:
usługi do bani a cena większa niż Mount Everest ;]

pim 
Hello, hello!

Wysłany: 2009-09-01, 06:48   

Plus ma najsłabszy zasięg EDGE w Polsce :) Era i Orange mogłyby lepiej działać :)

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2009-09-01, 18:54   

PIM - nie porównuj 144kbs(EDGE-tyle chyba wyciąga) za ok 40-60zeta do radiówki czy kablówki :PPP

to sie nadaje do NETbooków i tylko do małych WWW co nikg nie gra w Ogame bo jak padnie nadajnik albo cos to Cie szlak trafi bo nie zrobisz FS'a :P taka jest moja opinia :) )))

pim 
Hello, hello!

Wysłany: 2009-09-02, 16:38   

EDGE jest zauważalnie szybszy niż GPRS - o to mi chodziło :)

A, i jestem "pim" a nie "PIM" :P

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2009-09-03, 20:28   

oki pim :P nie istotne, porównujesz Winniczka z Dżdżownicą :P a to i tak obydwa wolno pełzają jak im sie za chce :P a tu trzeba na dzisiejsze Blu..... dyski mieć Pumę - od 10mbs w górę aby to w godnym czasie można było ściągnąć :PPP

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach