Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
[Help] Problem z szybkością łącza...
Autor Wiadomość
eattis 

Wysłany: 2009-09-04, 19:03   [Help] Problem z szybkością łącza...

Otóż mam taki oto problem:

Od 1 wrzesnia mam neta 6MB+ i wszystko by było cacy gdyby nie fakt ze moj komp z tych 6MB wyciąga max 2.5 MB i za hooja szybciej jak 260 kb/s nic nie sciagne :( , mam jeszcze dwa laptopy w chaci i u matki idzie ok 5MB a u siochy w porywach do 3.5MB :niepewny: :/ - dlaczego tak jest ?

Posiadam Modem Motorolli oraz router Pentagram Cerberus P 6381-2 , nic w opcjach nie przestawiałem...
Dadam jeszcze ze próbowałem podłączać sam modem z pominięciem routera i również miałem predkość nieco ponad 2 MB :(

Kto wie w czym tkwi rzecz ?

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2009-09-04, 20:51   

testowałeś łączę na speed teście jakimś ?? ? czy stwierdzasz to przy ściąganiu plików ?? ?

eattis 

Wysłany: 2009-09-05, 12:52   

ExeQtoR napisał/a:
testowałeś łączę na speed teście jakimś ?? ? czy stwierdzasz to przy ściąganiu plików ?? ?

po speedtescie... oraz po sciaganiu... tu i tu u mnie na blaszaku max 2.5MB :( - na latopach co sa poodlaczone przez wi-fi do routera predkosc jest wyzsza, jak juz wczesniej pisalem na jednym 5MB a na drugim max 3.5 ...

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2009-09-05, 18:17   

hmmm... nie sądzę aby to był tak stary komp aby miał problem przyjąć dane z większą szybkością niż 2,5mbs, dlatego spróbuj wyłączyć Firewall'a oraz Antywirusa(głownie chodzi o ochronę w trybie rzeczywistym)

eattis 

Wysłany: 2009-09-05, 18:54   

kompa mam nowego, próbowałem nawet wkładać drugą sieciowke realteka i podpinać bezpośrednio pod modem i caly czas to samo... max 2.5MB :( (także tutaj nie o router chodzi)
wyłączałem wszystkie zabezpieczenia, avasta, dłubałem w różnych ustawieniach z poziomu PC i żadnych efektów... :( tak więc nie mam pojęcia co jest nie tak że komp mi neta blokuje do poziomu 2MB z hakiem :(

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2009-09-06, 22:52   

ja jeszcze dodam, żebyś pokazal logi przynajmniej z hijackthisa, bo to moze być inna kwestia niz zapchane lacze
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

eattis 

Wysłany: 2009-09-07, 05:20   

już znalazłem przyczyne mojego spowolnienia łącza.... był nią netlimiter działający we tle... kidyś instalowalem to badziewie i na śmierć zapomniałem o nim ;p :lol:

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach