Akurat tylko przez nią mogę logować sie na swoim koncie na uczelni:) FM jej nie obsługuje
Ja do swojego USOS'a loguje się na Operze, na FF nie próbowałem xD ale też powinno działać, więc nie wiem dlaczego Tobie to nie działa:/
A w ogóle co to za uczelnia, że wymaga IE ??????
gogi napisał/a:
A jaka to wersja.... sprawdziłam we właściwościach i nie widzę wersji.
pasek u góry Pomoc Internet Explorer - informacje otwiera się okienko i pierwsza linijka "Wersja"
Cytat:
P.S.....i widzisz jakbyś spał z kimś to nie tak byś sie nie wyspał;)
Pewnie lepiej bym się wyspał, bynajmniej odprężył xD
gogi napisał/a:
Uważaj na spacerze, jeśli łamie to bierz ją pod pachę i poproś o pomoc w wypoceniu czegoś co zaczyna Cie rozkładać.
Ehh.... nie wypali dziś... z chłopakiem jest xD ale następny tydzień powiedziała że się ze mną spotka )))))
gogi napisał/a:
...co za gwoździa?:) przybijasz?
No głowa w stół i "Zzzzz..." u mnie tak się mówi ))
gogi napisał/a:
...a kontakt?;) no właśnie taki, odezwałeś się ...;)
no bo myślałem że chodzi o komurczaka )))
aaaa.... gadka gadką, a Loga jak ni ma tak ni ma ;> Czyżby zaginął gdzieś w akcji ???
Ojjj...uczelnia jak uczelnia... a moje programy do d...y.
Wersja Explorera:
W:6.0.2900,5512.xpsp_sp3_gdr.090804-1435
Obys tylko przepędził tę Św.Gr. przed spotkaniem za tydzień...tak wyczekiwanym ....aaaa... komurczaka hmmm... przecież nie komunikujesz się inaczej tylko TU..
gadka gadką a LOG JEST uważaj bo dużo tego...
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 21:08:51, on 2009-11-26
Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP3 (6.00.2900.5512)
Boot mode: Normal
Ojjj...uczelnia jak uczelnia... a moje programy do d...y.
hmmm.. a mogę wiedzieć jak nazywa się Twoja uczelnia i co to za programy?? może coś zaradzimy ))
gogi napisał/a:
Obys tylko przepędził tę Św.Gr. przed spotkaniem za tydzień...tak wyczekiwanym
yyyy... co mam "przepędzić" ja zdrowy jestem... w tedy to mnie łamało ale spanie xD
A w ogóle to spotkanie to mało istotne, głownie chodzi o jej siostrę - ale to skomplikowana sytuacja gdy dziewczyna jest nieśmiała )))))
gogi napisał/a:
....aaaa... komurczaka hmmm... przecież nie komunikujesz się inaczej tylko TU..
No właśnie też tak myślałem że chodzi o forum, ale skoro się zapytałaś o kontakt, to
myślałem że chcesz fona do mnie xD bo na forum to jestem często
Wracając:
Zrób scandiska na wszystkie partycje(na partycji C[tam gdzie masz system] zmuszona zostaniesz ponownie uruchomić kompa), po tym zobacz czy nadal jest ten błąd, jeżeli tak to:
dodatkowo zrób mi tego loga HJT(ten co robiłaś) ale w trybie awaryjnym na pewno będzie duzzzzzzio krótszy
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
gogi Gość
Wysłany: 2009-11-27, 17:40 :)
Zrób scandiska na wszystkie partycje(na partycji C[tam gdzie masz system] zmuszona zostaniesz ponownie uruchomić kompa), po tym zobacz czy nadal jest ten błąd, jeżeli tak to:
dodatkowo zrób mi tego loga HJT(ten co robiłaś) ale w trybie awaryjnym na pewno będzie duzzzzzzio krótszy [/quote]
;D loga chcesz krótszego ?? oook....tylko najpierw mów jak mam zrobić skan na partycji??:)
Po za tym próbowałam otworzyć kompa w trybie awaryjnym i ...klapa...nie reaguje na F8
Powoli tracę wiarę że ten złom jest w stanie jeszcze się zreanimować... a jak nie to druga klapa....pracy magisterskiej nie oddam na czas...;(
Mój komputer dysk C(klikasz) prawym przyciskiem myszki właściwości-> w nowym okienku wybierasz nową zakładkę pt: "Narzędzia" "Sprawdzanie błędów" "sprawdź"
i oki:) a z Trybem Awaryjnym to jeszcze po myślę
gogi Gość
Wysłany: 2009-11-27, 19:10 :)
ExeQtoR napisał/a:
Mój komputer dysk C(klikasz) prawym przyciskiem myszki właściwości-> w nowym okienku wybierasz nową zakładkę pt: "Narzędzia" "Sprawdzanie błędów" "sprawdź"
i oki:) a z Trybem Awaryjnym to jeszcze po myślę
No i sprawdzone, ale nic się nie zmieniło.W IE dalej pojawia sie inf.
1. Podczas startu Windowsa należy nacisnąć klawisz F8.
2. Można także poprzez Start Uruchom msconfig przejść do zakładki BOOT.INI i zaznaczyć ptaszkiem kwadracik obok napisu /SAFEBOOT. * ^
* Screeny wkrótce.
^ Po zrobinieniu czynności w Awaryjnym i wróceniu do Trybu Normalnego przywróć stare ustawienia tzn. zrób wszystko tak samo ale w drugą stronę czyli musisz odptaszkować kwadracik.
Wykonaj to i w tedy sprawdź czy tam IE też tak się zachowuje, oraz wykonaj mi loga z HJT
A i rób kopie zapasowe na Płytach CD swojej pracy MGR Pamięci przenośne typu Flash nie są za dobre bo można łatwo usunąć to taka moja przestroga
1. Podczas startu Windowsa należy nacisnąć klawisz F8.
2. Można także poprzez Start Uruchom msconfig przejść do zakładki BOOT.INI i zaznaczyć ptaszkiem kwadracik obok napisu /SAFEBOOT. * ^
* Screeny wkrótce.
^ Po zrobinieniu czynności w Awaryjnym i wróceniu do Trybu Normalnego przywróć stare ustawienia tzn. zrób wszystko tak samo ale w drugą stronę czyli musisz odptaszkować kwadracik.
Wykonaj to i w tedy sprawdź czy tam IE też tak się zachowuje, oraz wykonaj mi loga z HJT
A i rób kopie zapasowe na Płytach CD swojej pracy MGR Pamięci przenośne typu Flash nie są za dobre bo można łatwo usunąć to taka moja przestroga
.......Start Uruchom msconfig przejść do zakładki BOOT.INI i zaznaczyć ptaszkiem kwadracik obok napisu /SAFEBOOT. * ^
Tak zrobiłam ale nie ma tam tej zakładki:( a F8 nie działa jak mówiłam.
RATUJ bo chyba zwariuję, nie czuję sie aż tak kiepska w kompach ale to mnie przerasta. Zwykłe proste operacje żebym nie mogła wykonać to już ponad moją cierpliwość.
Wychodzi na to że ta skrzyneczka mnie absolutnie nie słucha.;(
RATUJ bo chyba zwariuję, nie czuję sie aż tak kiepska w kompach ale to mnie przerasta. Zwykłe proste operacje żebym nie mogła wykonać to już ponad moją cierpliwość.
^^ tak jak na obrazeczku masz takie okienko jeżeli nie(co jest w zasadzie nie możliwe) to zrób mi screna albo przepisz co tam jest )) albo jeszcze szybciej, poszukaj tam opcji /safeboot(zaznacz) i możesz zaznaczyć jeszcze "network" lub standardowo"minima" to w tedy będziesz miała z obsługą sieci lub bez.
lub......
dysk C(z reguły lub tam gdzie masz system zainstalowany) szukasz pliku boot.ini ->edytujesz w notatniku:
Cytat:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
tak ja mam i pewnie ty też ))) ale aby uruchomić kompa w trybie awaryjnym to możesz to zrobić tak jak wcześniej opisałem lub ręcznie po za MSCONFIG czyli na końcu linijki dopisać:
Cytat:
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /safeboot:network
Właśnie to dopisze programik MSCONFIG w którym byś zaznaczyła te opcje
NIE KOPIUJ TEGO WSZYSTKIEGO CO JA MAM - bo możesz mieć inną konfigurację i system nie ruszy możesz skopiować tylko to co jest POGRUBIONE bo to jest w każdym XP tak samo nazwane
Teraz pewnie zapytasz się .... "ale ja nie mam tego pliku " xD
Panel sterowania opcje folderów zakładka "widok" odznaczasz:
"ukryj chronione pliki systemu operacyjnego(zalecane)"
klikasz(na kropeczkę) "pokaż ukryte foldery i pliki"
"zastosuj" OK i teraz zobacz czy plik jest na dysku C lub dysku gdzie masz katalog Windows
gogi Gość
Wysłany: 2009-12-02, 20:00 :)
ExeQtoR napisał/a:
gogi napisał/a:
^^ tak jak na obrazeczku masz takie okienko jeżeli nie(co jest w zasadzie nie możliwe) to zrób mi screna albo przepisz co tam jest )) albo jeszcze szybciej, poszukaj tam opcji /safeboot(zaznacz) i możesz zaznaczyć jeszcze "network" lub standardowo"minima" to w tedy będziesz miała z obsługą sieci lub bez.
Więc, w mojej tabelce jest 6 zakładek i tej boot.ini najważniejszej nie ma. Na dysku C przejrzałam każdy folder i bez rezultatu, te go nie znalazłam.
lub......
dysk C(z reguły lub tam gdzie masz system zainstalowany) szukasz pliku boot.ini ->edytujesz w notatniku:
Cytat:
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
tak ja mam i pewnie ty też ))) ale aby uruchomić kompa w trybie awaryjnym to możesz to zrobić tak jak wcześniej opisałem lub ręcznie po za MSCONFIG czyli na końcu linijki dopisać:
Cytat:
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /safeboot:network
Właśnie to dopisze programik MSCONFIG w którym byś zaznaczyła te opcje
NIE KOPIUJ TEGO WSZYSTKIEGO CO JA MAM - bo możesz mieć inną konfigurację i system nie ruszy możesz skopiować tylko to co jest POGRUBIONE bo to jest w każdym XP tak samo nazwane
Teraz pewnie zapytasz się .... "ale ja nie mam tego pliku " xD
Panel sterowania opcje folderów zakładka "widok" odznaczasz:
"ukryj chronione pliki systemu operacyjnego(zalecane)"
klikasz(na kropeczkę) "pokaż ukryte foldery i pliki"
"zastosuj" OK i teraz zobacz czy plik jest na dysku C lub dysku gdzie masz katalog Windows
W panelu sterowania nie miałam zaznaczonej opcji : "ukryj chronione pliki systemu operacyjnego(zalecane)"
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum