Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Ustawienia monitora
Autor Wiadomość
ramlez 

Wysłany: 2006-06-16, 23:32   Ustawienia monitora

Chcę sobie ustawić monitor pod względem jasności oraz kontrastu. Dodatkowo chcę tak ustawić monitor żęby oczy przy czytaniu tekstu (internet, word, etc) szybko sie nie męczyły.

Posiadam Samsung'a Syncmaster 765MB niestety płyta z oprogramowaniem do niego uległa zniszczeniu :( a jak ustawiam wg. znalezionych w googlach porad to mi dziwaczne rzeczy wychodzą :)

Robię tak jak jest napisane tutaj oraz tu na obu stronach piszę żeby daj na max'a kontrast i potem operować jasnością aż wszystkie kolory będą dobrze widoczne problem w tym że jak dam na maxa kontrast i operuję potem jasnościa to zawsze widzę wszystkie odcienie czarnego :| no chyba że zmniejsze jasność do min wtedy mam cały czarny ekran. :|

Dodatkowo mój monitor posiada opcję MagicBright (3 rodzaje jasności w zależności od wykonywanej pracy przy monitorze > Tekst, Internet, Zabawa(najjaśniej) i przy której z opcji jasnośći ustawiać monitor żeby po zmienieniu na inny tryb ustawienia również były dobre?

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2006-06-17, 11:02   

e... tam, ja nie mam kotrastu na full!

najlepiej mieć odświeżanie dobrane do otoczenia… - najlepsza norma dla oczu jest od 100hz wzwyż, ale z pewnym wyjątkiem. Przy światłach jarzynowych i energio-oszczędnych to odświeżanie powinno wyglądać od 85 wzwyż, z pominięciem 100hz jest to najgorsza opcja dla naszych oczu…

sprawa ustawień jasności i koloru to nie ma na to reguły, trzeba kręcić tak aż będzie dobrze :)
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach