Wysłany: 2006-12-16, 07:05 Wlasny serwer na windowsie
Witam,
Chcialem na starym laptopie postawic sobie w domu maly serwer, zeby bylo gdzie wrzucac czasem pliki itp. Nie chodzi mi tu o jakies super bezpieczne cos i nie chcialem sie z tym za duzo bawic, wiec zamierzm postawic go na Windowsie, i zainteresowal mnie prosty Krasnal.
I teraz pytanie: czy majac wewnetrzne IP moge postawic ten serwer? (Mam Internet z kablowki, ktory sam rodzielam routerem D-linka)
Z gory dzieki za pomoc
Serwer postawić możesz. Oczywiście inną sprawą pozostaje to, kto do niego dostęp będzie miał.
Nie wiem co to za kablówka, nie wiem czy adres routera jest publiczny. Jak tak, to oczywiście przekierowanie portów i będziesz dostępny dla wszystkich.
PS Wrzucać pliki na serwer Krasnal sie do tego nadaje Ma jakiegoś wbudowanego FTP
Serwer postawić możesz. Oczywiście inną sprawą pozostaje to, kto do niego dostęp będzie miał.
Nie wiem co to za kablówka, nie wiem czy adres routera jest publiczny. Jak tak, to oczywiście przekierowanie portów i będziesz dostępny dla wszystkich.
PS Wrzucać pliki na serwer Krasnal sie do tego nadaje Ma jakiegoś wbudowanego FTP
Wlasnie mam problem z tym FTP.
Utworzylem uzytkownika, zaznaczylem mu takie opcje dostepu:
Ustawilem ustawienia w FTP w Total Commanderze:
.
Bez problemu udaje mi sie nawizac polaczenie, jednak gdy chce przeslac jakis plik na FTP, pokazuje mi sie taki komunikat:
Co z tym zrobic?
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum