Oprócz legalnego systemu (czyli płacenia za Windows lub instalacji Linuksa) i oprogramowania open source pozostaje 1 problem - foldery pełne muzyki i filmów pobierane i udostępniane (oba warunki muszą być spełnione) przez sieci P2P. Zdaje się, że trudno rozwiązać ten problem, ale zacznijmy od początku...
W Internecie jest pełno zespołów, które udostępniają muzykę całkowicie za darmo do użytku niekomercyjnego. Którzy są warci polecenia? Obalmy mit, że wszystko, co darmowe lub mało znane, jest do kicia.
Kto zna więcej adresów, niechaj dopisze. Polecam szczególnie Jamendo. Znalezienie zdolnych wykonawców, którzy tworzą dobrą muzykę może być trudne i czasochłonne w takich serwisach, gdyż każdy chce się pokazać i przebić na szczyt. Ten temat powinien pomóc. Podajcie tytuły darmowych utworów bądź albumów, których słuchacie i są Waszym zdaniem najlepsze. Wzór (można pominąć znacznik quote):
Cytat:
Tytuł, album lub wykonawca (może być odnośnikiem)
Gatunek
Opcjonalnie: własna opinia, inne informacje, np. strona wykonawcy, strona na last.fm
powiem krótko, muzyka niekomercyjna jest często lepsza niż ta która jest kupowana przez „MAS”
kiedyś zapytałem jednego artystę… czemu się takie gówno zaczyna robić, on mi odpowiedział.
Nie mam czasu robić muzyki niekomercyjnej, musze zarabiać…
PS// ja radia to słucham czasem jak w pracy mnie do tego zmuszaja
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum