Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Wakacyjne Plany 2010
Autor Wiadomość
WebCM 

Wysłany: 2010-07-27, 23:32   Wakacyjne Plany 2010

Kończy się lipiec, nadchodzi sierpień. Co udało się Wam zrealizować na wakacjach? Gdzie je spędzacie? Jakie macie dalsze plany? Czym zajmujecie się w wolnym czasie? Czy jesteście zadowoleni z tegorocznych wakacji?

Wakacje mam od 18 maja. Jeszcze w czerwcu opublikowałem finalną wersję 3.1 znanego tutaj skryptu CMS. 8) Odtąd czas zaczął lecieć coraz szybciej i większych zmian w kodzie nie dokonałem. Zająłem się agitacją wyborczą w Internecie i debatami politycznymi na forach, aby odpocząć od programowania i spraw ściśle związanych z informatyką. Później rekrutacja na uczelnie. Dobrze, że znajomy mnie uświadomił o ostatecznym terminie :)

Postawiłem pytanie, czym zająć się w następnej kolejności. Znudziło mi się klepanie kodu CMS-a, ale w końcu zostało w nim dużo rzeczy do zrobienia. Oprócz tego mam pomysły na inne projekty.

O ile poprzednie wakacje wykorzystałem, w tym roku jestem trochę zawiedziony. Czerwiec i lipiec zleciały wyjątkowo szybko. Czasami zajmuję się nie tym, co trzeba, dlatego nie oskarżam gier online za obecny stan rzeczy i nieprzespane noce.

4 czerwca zacząłem grać w Traviana na międzynarodowym serwerze. Teraz nie popełniłbym tego błędu. Niezależnie, czy okolica spokojna, czy lecą co chwilę ataki, co chwilę zaglądam na konto i wykonuję akcje (ataki, zwiady, budowa, trening wojsk, handel). Zdaje się, że w międzyczasie nie ma sensu robić czegoś, co wymaga skupienia szczególnej uwagi i poświęcenia nawet kilku godzin. Napisałem "zdaje się", bo i tak często przerywam pisanie kodu, by zajrzeć na fora i portale społecznościowe. W przeciwieństwie do gier online schodzi to krócej. Żeby nie było - nie siedzę 24h na dobę, zajmuję się też innymi sprawami (wtedy liczę na sittera), jestem na bieżąco z IT i nie uzależniam życia od Travki, ale niechcący zmieniłem strefę czasową, czekając aż będę mógł wybudować coś albo obronić wioskę. Oprócz minusów są plusy - komunikacja w języku angielskim w praktyce oraz ćwiczenia sprawności rachunkowej. Ekonomia i dowodzenie raczej jest raczej kiepskim argumentem. Większy rygor podczas klepania kodu (napisz funkcję X, zanim wybuduje się Y) to też mit. Chyba przesiądę się na symulator giełdy. Tam jest przynajmniej konkretny limit (9:00 - 16:20) i nie kontroluje się co chwilę, a zysk większy ;p

Teraz trochę na luzie. W 2010 mamy skrajną pogodę - albo upały, albo ulewy przez kilka dni. Mimo to znajdzie się okazja, by oderwać się od kompa 8) Wakacje oczywiście spędzam w mieście.

Cele do realizacji:
+ oddanie konta w Travce (poszukam gdzieś chętnych)
+ wersja 3.2 skryptu CMS (pójdę po bandzie i zrobię w miesiąc)
+ przygotowania na studia (zamierzam poświęcić cały wrzesień - matma/fizyka)
+ dokończenie innych projektów, może napisanie artykułów
+ powrót do strefy czasowej z UTC-2 do UTC+2

Rozpisałem się. Napiszcie, jak spędzacie wakacje i jakie macie/mieliście plany.
Ostatnio zmieniony przez WebCM 2010-07-28, 13:19, w całości zmieniany 1 raz  

pim 
Hello, hello!

Wysłany: 2010-07-28, 12:49   

Sierpień jeszcze nie minął, WebCM. ;)

Byłem w Chorwacji, na Krk. Piękne miejsce. Może kiedyś uda się przeprowadzić do Rijeki, kto wie. ;)

Gier unikam - szkoda mi czasu na to.

Plany? Jak się uda, to będę zbierał wiśnie i może uda się za to kupić w końcu iPhona. That would be cooool. :)

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2010-07-29, 20:16   

Uczelnia->impreza->uczelnia->praca
sobota->wieczór->niedziela->pn-pt

aktualnie:
praca->impreza

Wszystko na ten temat ;P

Pracę inżynierską na razie olałem :/ ..... nie chce mi się :/ śpię po 6h ledwo żyje, o 6 wstaję, o 24 chodzę spać, bo nawijam na GG z koleżankami :D :D:P

Petermechanic 
Wymiata!

Wysłany: 2010-07-30, 10:35   

pim, za wiśnie? LOL. Ile iphone kosztuje?
WebCM - mieszkamy, jakby nie było na Podkarpaciu, bierz cztery litery i zabieraj się do Polańczyka, chociaż na jeden dzień. Odpoczniesz od kompa i się zrelaksujesz 8) 8) Naprawde pomaga - testowane :)

pim 
Hello, hello!

Wysłany: 2010-07-30, 19:42   

Mam już większość funduszy.

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2010-08-07, 02:41   

moje plany są takie by sie nie spóźnic na podwózke nad morze :D

wlasnie wychodze na tydzien... :D
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

Odpowiedz do tematu