Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
List na angielski...
Autor Wiadomość
Rafal2!omu$$ 

Wysłany: 2006-05-10, 13:59   List na angielski...

Co tu owijać. potrzebuje dobrego listu na angielski o wakacjach, (udanych, lub nieudanych) coś typu byłem na wakacjach i pisze jak było... Fajny list = haczyk. pozdr600v!!!

maniek910

Wysłany: 2006-05-10, 15:19   Re: List na angielski...

Rafal2!omu$$ napisał/a:
Co tu owijać. potrzebuje dobrego listu na angielski o wakacjach, (udanych, lub nieudanych) coś typu byłem na wakacjach i pisze jak było... Fajny list = haczyk. pozdr600v!!!

No to na co czekasz zabieraj się do pisania polecam tom strone przyda się napewno :D

http://www.translate.pl/

OGGY 

Wysłany: 2006-05-10, 15:22   

hehe ... lol ... jak znajdziesz kogoś kto napisze Ci taki list to daj znać :P ... mam ten sam problem, ale w takiej sytuacj długopis w dłoń słowniki na stół i do roboty :P pogoogluj troche może są gdzieś gotowce :P jak coś znajdziesz daj znać, bo ja na jutro mam wypracowanie z Angola :P

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-05-10, 16:05   

Rafal2!omu$$, Może bym coś wymodził :D Ale jeśli nie chcesz dostać bani to napisz więcej szczegółów:
-w jakiej jesteś klasie
-Jaki poziom macie
-Jakie czasy poznaliście
-"Dobry" czyli na jaką ocenę byś chciał

Jak nie podasz takich rzeczy to jak ktoś Ci napisze w innych czasach których wy nie mieliście albo będzie o 200% wyższy poziom reprezentował niż ty znasz anglika to nauczycielka się skapnie <-- Wiem bo też tak robiłem ale ja to prosiłem koleżankę z USA jak u nas była w zeszłym roku :D
OGGY, Wypracowań nie lubię :/ za długie :)

Rafal2!omu$$ 

Wysłany: 2006-05-10, 19:37   

kurcze. Myślałem ze i tu mnnie wyśmieją i wygonią zebym sam se napisał... napisałem już liscik. Jestem w liceum. A czasy?

-past simple
-past past perfekt
- present continius
nie wiem, jeszcze tak ze 2 3 były ale już nie pamiętam...

A liścik taki napisałem:

Dear Janett
Greetings from UK. I'm now in London on my sport camp. I really enjoy everything here, it's so out of ordinary, i wish you could be next to me all the time so that we could jointly have fun playing football and improving our sport skills. I need to say that not only we are playing various games but also sightseeing, visiting museums etc. However it's mainly based on football.
To tell you the truth i was full of beans when our couch told us that we were about to have a common training with Arsenal London's players. It was unbelievable when i scored a goal in a friendly match with them and, when it was all over, i shook hands with the goalkeeper of Arsenal. I think i will never miss that moment.
I hope i'l see you as soon as possible when i'm back. Looking forward to hearing from you

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-05-11, 14:50   

Rafal2!omu$$, Pierwsza rzecz: Skopiuj go do Worda a on Ci poprawi błędy bo są :)
i (ja) --- Nigdy się nie pisze z małej litery zawsze z dużej :)
Rafal2!omu$$ napisał/a:
I hope i'l see you as soon as possible when i'm back.
Raczej chyba I'll

A teraz coś ode mnie:
Zdaje mi się ze jesteś w Liceum w grupie podstawowej :D i pracowałeś z słownikiem bo z pamięci to zdaje mi się ze byś takiego nie napisał :) Przestrogi jakie mi udziela profesorka:
-pisz od rzeczy
-Krótkie zdania zwięzłe bo się z gubisz/zagmatwasz/ i porobisz błędy
-proste słownictwo.

Ja poznałem te czasy (w LO)
-present continues
-present simple
-past simple
-present perfect
-future simple
-past continues <-- poznam w 3 klasie ;)

Wracając do listu. Ogólnie chyba dobrze ale mam tylko 4 z anglika więc nie jestem pewien :/ Jutro mam anglika więc mogę to podrzucić profesorce :lol: Wtedy Ci dam jednoznaczną odpowiedź :D

Rafal2!omu$$ napisał/a:
kurcze. Myślałem ze i tu mnnie wyśmieją i wygonią zebym sam se napisał...

Bo to jest Forum edukacyjno-rozrywkowe ;)
ale radzę pisać sam bo matura za pasem mnie czeka za rok :/ ale ja na pewno zdam podstawowego anglika :) gorzej widzę swój polski ;(

PS: Mimo wszystko ja bym napisał całkiem inny list :) ten wydaje mi się troszkę zagmatwany :/ ale ja nie znam waszej profesorki i też nie wiem jak was uczy :/ więc może być dobrze.

Rafal2!omu$$ 

Wysłany: 2006-05-11, 19:57   

Co ty ja z niemca b. dobry jestem... a angielski dopiero od 1 liceum mam, czyli odm początku roku, na i fakt faktem ze na lakcji jest taki luz ze czasami nie chce mi sie nawet książki otwierać i pisać Topicu. hehe

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-05-11, 22:41   

To nie wiem ale jak masz anglika pierwszy rok to moim zdaniem w 99% pracowałeś ze słownikiem i English translatorem bo ja mam anglika od pierwszej podstawówki(wyłączając 2 klasę podstawówki) i za niektóre słówka musiałem sięgnąć do słownika na kompie :/
Ja od gimnazjum nie napisałem nigdy Topicu :lol: Zawsze pisze "Subject" :D
Dobra do rzeczy jutro Ci dam odpowiedź od profesorki mam nadzieje że nie zagmatwałeś tego na tyle ze mi ocenę obniży :D Ale nie sadze żeby to miało jakiś wpływ :)

Ja niemca mam od 1gim i ledwo teraz ciągnę w 2 LO jutro mam klasowe z słownictwa z 2 Kapiteli o jakiejś modzie/ubraniach/części ciała jak znając ją to tak to zagmatwa że dostanę mniej niż 3 :/

Rafal2!omu$$ 

Wysłany: 2006-05-12, 21:54   

Dobrze ze innych tez sięga sprawiedliwość nauki w liceum :] ale co tam. Już list oddałem. Klamka zapadła.... teraz czekam na ocene jury ^^

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu