Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Odżywki
Autor Wiadomość
crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-05-26, 17:33   Odżywki

Mam pytanko: co myślicie o takich wspomagaczach jak np.: http://www.allegro.pl/ite...00g_gratis.html ?? ?

Na mój gust to zawsze po czymś takim są jakieś skutki uboczne... Zresztą ten sam człowiek w innej aukcji pisze:
Cytat:
Używając różnego typu "wczorajszych" odmian kreatyny powoduje, że uzyskanie wymarzonego kształtu ciała staje niemożliwe, ponieważ stajesz się opuchnięty jak balon, doświadczasz skurczy i dolegliwości żołądkowych. Oczywiście wiele z tych skutków ubocznych to cena, jaką musisz zapłacić za pozytywne rezultaty działania kreatyny.
Teraz wyobraź sobie, że masz przed sobą kreatynę, o wysokiej mocy działania, której nie towarzyszą żadne, z wymienionych powyżej, skutki uboczne, i na którą nie musisz wydawać fortuny.

To pochodzi z tej aukcji: http://www.allegro.pl/ite..._kreatyna_.html .

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-05-26, 18:00   

Rób jak chcesz, ale ja wole się pomęczyć troszkę sam :D Znaczy się mam na wsi odpowiedni sprzęt do ćwiczeń: widły/kosa/grabie/foliówka stara(na podciąganie się)/i jeszcze kilka innych rzeczy, no pomijam że mam sprężyny ;) I wiesz co mam ok 178cm na 65Kg wagi (trochę mało) ale nie narzekam ;) Laski też się kleją ;) Więc nie musisz być Pudzianem :lol:
Jak chcesz to wziąć to zapoznaj się ze wszystkimi środkami ubocznymi co pisze + działanie każdego składnika poszukaj gdzieś na necie i najlepiej jeszcze zapytaj się facetki/facia od biologii ;) Bo na początku może być dobrze ale jak przestaniesz brać to zrobisz się jak worek, słaby obwisły itp...
Takie jest moje zdanie na ten temat ;) A już nie wspomnę że większość takich środków osłabia potencje ;>

Rafal2!omu$$ 

Wysłany: 2006-05-27, 12:04   

ExeQtoR napisał/a:
A już nie wspomnę że większość takich środków osłabia potencje ;>
Królik bez potencji to jak krowa nie dająca mleka :)

Slavo 

Wysłany: 2006-05-27, 13:12   

Brałem kreatynę przez 2 miesiące, bo nie jadam mięsa, a właśnie w mięsie znajduje się kreatyna. Kreatyna jest naturalnym suplementem, nie ma praktycznie żadnych skutków ubocznych (no, chyba, że zeżresz całe opakowanie w 1 dzień, to Cię przesra ostro i nerki mogą nawalić ;) ). Siły trochę przybywa, mięśni też (zbierają wodę) zauważalnie, ale nie dużo (zależy od dawek, ja brałem 5g dziennie czyli przeciętną). Mam 19 lat, jakieś 75kg i teraz na nogi biorę 10x200kg, na klatkę 110kg (atlas), robię do 60 pompek w serii. Kreatyna dała mi może 5-10% lepsze wyniki. Nie jestem jakimś pakerem, ostatnio ćwiczę rzadko.
Kreatynę polecam, nie tylko ze względu na ćwiczenia, ale na ogólne zwiększenie chęci do życia ;) przynajmniej u mnie (nawet spać się nie chce).
Nie jestem naiwny. Zanim zamówiłem chyba przez tydzień czytałem informacje w internecie o suplementach i zapewniam - nie ma żadnych skutków ubocznych (skurczy, bólu,tymbardziej jeśli chodzi o potencję ;) ). Musisz tylko podczas cyklu pić trochę więcej wody niż zwykle i to wszystko. Oczywiście mięśnie same nie rosną ;) trzeba ostro ćwiczyć.

ramlez 

Wysłany: 2006-05-27, 13:53   

Slavo napisał/a:
Siły trochę przybywa, mięśni też (zbierają wodę) zauważalnie, ale nie dużo (zależy od dawek,(...)

No właśnie może kreatyna nie jest sama w sobie zła ale jak ktoś chce wyglądać dobrze (zaużmy troche przypakowany) a ćwiczenia ma gdzieś i będzie brał taką kreatyne to zamiast mięsni ma wode... :|
Zaużmy że tak jak Slavo ktoś bierze i ćwiczy ma więcej siły ale potem przestajecie ćwiczyća kreatyne nadal bierzecie (lub braliście przez długi okres czasu) to też z fajne wyglądających mięśni robią sie zwisy hipopotama :D
Dlatego IMO lepiej się samemu pomeczyć i później jest większa statysfakcja a mięsnie masz na zawsze ;)

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-05-27, 14:30   

No więc tak, w czerwcu zaczynam chodzić na siłownie, narazie raz w tygodniu bo szkoła, w lato zaczynam chodzić częściej i robie sobie taki cykl kreatynowy. Zobaczymy czy to coś da, skoro jak pisał Slavo nie ma skutków ubocznych to moge zaryzykować. Do tego dołoże jeszcze diete odpowiednią i na jesień będę "paker" ;) , a przynajmniej będę lepiej wyglądać (teraz przy wzroście 172 cm waże 53 KG, więc jestem niski, mały i lekki...). Tak serio to chce mieć troche więcej mięśni, ale nie chce wyglądać jak jakaś pompa... Aha, jak przestane brać kreatyne to dalej będę ćwiczył, żeby mięsnie nie sflaczały ;) . Slavo, jedno pytanko, jak przestaje się brać kreatyne to naprawde robisz się słabszy a mięśnie stają się mniejsze??

Rafal2!omu$$ 

Wysłany: 2006-05-27, 14:36   

www.kfd.pl ja sie tam zalogowałem. Tam ci dobiorą diete. tylko radze na wstępie przeczytaj wszystkie tematy, zeby sie twoj nie powtórzył. Kulturystyczne Forum Dyskusyjne (KFD) to coś dla nas ^^

Slavo 

Wysłany: 2006-05-27, 14:59   

Hehe, nie ma czegoś takiego jak sflaczałe mięśnie po przestaniu brania :) Poprostu się troszkę zmniejszają i tyle (praktycznie niezauważalnie). U mnie nie było żadnych drastycznych wzrostów (prócz bicepsa - 2cm za 2 miesiące), więc nie miało co spaść, choć kumple mówią, że mnie przybyło :) Po zaprzestaniu brania nie robisz się słabszy jeśli nadal ćwiczysz regularnie.
ramlez, też nie jestem z jakiegoś wielkiego miasta i mam gdzie ćwiczyć ;)
//
To normalne, że za 30zł dużo nie urośnie :) Masz tylko podbudowę psyhiczną, że coś bierzesz i może to daje Ci siłę ;)

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-05-27, 17:18   

Slavo napisał/a:
Masz tylko podbudowę psyhiczną, że coś bierzesz i może to daje Ci siłę

Wiesz że coś w tym jest.

Ja mieszkam na wsi, więc na siłke musze dojeżdżać do miasta (jakieś 10 kilosów, ale Autobusikiem będę śmigał ;) ). Ale to nie problem. Dzisiaj chyba pojade do miasta to się dokładnie o to w aptece wypytam. BTW ciekawe ile w aptece to kosztuje...

Slavo 

Wysłany: 2006-05-27, 17:44   

W aptece raczej nie znajdziesz. Są do tego specjalne sklepy sportowe.

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-05-27, 17:47   

Slavo, a ty brałeś kreatyne z jakimiś dodatkami typu Tauryna czy Dextrose??

Petermechanic 
Wymiata!

Wysłany: 2006-05-27, 17:51   

ja bym na Twoim miescu crooleeck ćwiczył a nie brał wspomagaczy ;-)

Slavo 

Wysłany: 2006-05-27, 19:17   

crooleeck napisał/a:
Slavo, a ty brałeś kreatyne z jakimiś dodatkami typu Tauryna czy Dextrose??

Nie, samą kreatynę. Nie biorę czegoś, czego nie znam :)
Petermechanic,taki z tego wspomagacz jak witamina C ;)

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2006-05-28, 14:59   

jeść dużo Białką, warzyw, ćwiczyć i ćwiczyć... płatki na śniadanie, można jeszcze jakieś odżywki brać, ale te naturalne a nie sterydy czy inny shit!
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

szadek1 

Wysłany: 2006-05-29, 20:02   

pamiętaj że samo branie nic ci nie da bez pożądnego treningu i odpowiednich dawek pożywienia

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu