Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak można sobie dorobić w wolne dni :D
Autor Wiadomość
OGGY 

Wysłany: 2006-06-07, 17:22   Jak można sobie dorobić w wolne dni :D

no właśnie, pytanie takie jak w temacie, jak można sobie dorobić w wakacje, albo nawet teraz??? zbieranie owoców i ważyw w sadach i na polu, rozdawanie ulotek, i co jeszcze można robić żeby sobie dorobić ?? ? a właśnie słyszałem (bo byłem w OHP i ten gościu co tam przyjmuje ludzi mi tak powiedział), że warto mieć coś takiego jak pracownicza książeczka zdrowia (Książka Sanepidu) no i powiedzcie mi co to do licha jest, i skąd to wytrzasnąć???

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-06-07, 17:26   

U mnie jest drukarnia i jak się układa kartki to za godzine można zarobić 6 zł. Przyjmią każdego.

ramlez 

Wysłany: 2006-06-07, 17:27   

Warto parzeć na stronę OHP jest tam kilka fajnych ofert (oczywiście musisz przeglądać oferty z Twojego miasta)
Książeczka Sanepidu jest to ks. która jest wymagana przy pracach zw z żywnością (czyli hipermarkety) Książeczkę tą wyrobisz w sanepidzie będziesz musiał tam biegać z kałem :P zapłacisz za nią ok 80-100zł.

W większości ofert które są kierowane do młodzieży są to oferty kóre wymagaja ks. sanepidu (kasjer, magazynier, itp gł praca w hipermarketach) Jeśli tą ksiązeczke będziesz miał to możesz się tam dodsać do pracy :)

Innym sposobem jest powęszyć się po okolicy i popytać w sklepach na budowach etc.

OGGY 

Wysłany: 2006-06-07, 17:51   

byłem w OHP i dostałem taką kartkę do wypełnienia :/ bo gościu nie bardzo wiedział co nam zaoferować :P a tą książeczkę to gdzie można wyrobić i jak to się odbywa ?? ? naprawdę tyle kasy trzeba wyłożyć ?? ?! 100 zł to całkiem sporo :/ a właśnie, jak jest z pracą na budowie ?? ? ile płacą i co trza zwykle robić ?? ? bo chyba nie podawać cegły :P

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2006-06-07, 17:58   

OGGY napisał/a:
byłem w OHP i dostałem taką kartkę do wypełnienia :/ bo gościu nie bardzo wiedział co nam zaoferować :P a tą książeczkę to gdzie można wyrobić i jak to się odbywa ?? ? naprawdę tyle kasy trzeba wyłożyć ?? ?! 100 zł to całkiem sporo :/ a właśnie, jak jest z pracą na budowie ?? ? ile płacą i co trza zwykle robić ?? ? bo chyba nie podawać cegły :P

nigdy, nie pracowałem na budowie, ale z tego co wiem to jak nie masz szkoły w kierunkowej... murarki, tynkarza czy czegoś podobnego... to właśnie będziesz wynieś przynieś pozamiataj…
możesz mieszać gips, cement, podawać cegły itp… taki mały pomocnik, no chyba ze znasz sie na rzeczy to inaczej beda gadać z tobą :-)
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

ramlez 

Wysłany: 2006-06-07, 17:59   

OGGY, a czytać umiesz?
OGGY napisał/a:
a tą książeczkę to gdzie można wyrobić i jak to się odbywa ?? ? naprawdę tyle kasy trzeba wyłożyć ?? ?!

Cytat:
Książeczkę tą wyrobisz w sanepidzie będziesz musiał tam biegać z kałem zapłacisz za nią ok 80-100zł.

OGGY napisał/a:
jak jest z pracą na budowie ?? ? ile płacą i co trza zwykle robić ?? ? bo chyba nie podawać cegły

Ale pytanie :| a co można robić na budowie? :wstyd:

magnetic 

Wysłany: 2006-06-10, 00:49   

ramlez napisał/a:

OGGY napisał/a:
jak jest z pracą na budowie ?? ? ile płacą i co trza zwykle robić ?? ? bo chyba nie podawać cegły

Ale pytanie :| a co można robić na budowie? :wstyd:

Na budowie jak to na budowie :D jak jesteś zielony to robisz wszystko i nic. Ale jak przyjdzie fajrant to wszyscy robią to samo ;) :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko:

Swoją drogą, zawsze można zaglądnąć do agencji pracy tymczasowej. :) Cos typu Manpower, Adecco itp.

PS. No zawsze możesz iść zbeirać grzyby i sprzedawać przy drodze ;) heheh z grzybami to nei powinno byc problemu :D przy takiej pogodzie... :|

OGGY 

Wysłany: 2006-06-10, 06:39   

ejj, a online ?? ? jak można zarobić siedząc sobie przy kompie ?? ? :P no przecież można być jakimś betatesterem albo coś podobnego. jak w coś takiego się wkręcić ?? ?

ramlez 

Wysłany: 2006-06-10, 12:06   

OGGY, do pracy online trzeba już coś więcej wiedzieć bo chyba nie interesują Cie oferty typu odbierz spam i poślij dalej...?

A jak chcesz oferty telepracy to zajrzyj: tutaj oraz tu

magnetic 

Wysłany: 2006-06-10, 17:24   

Z pracą zdalną też trzeba uważać, jeśli odpowiednio nie zabezpieczysz sobie czegoś co zrobisz poprzez dopisanie do tego praw autorskich, zanim dostaniesz za to zapłate... (ew. poprzez wysłanie tylko wglądówek czegoś).
Możesz się lekko zdziwić... ja zdziwiłem się dwa razy :D bo przelano mi zaliczke... przesłałem zamiast wglądówki, gotowy projekt :) i co ? i została mi marna zaliczka... :/ No ale cóż człowiek uczy się na błedach ;)

PS Akurat jeśli chodzi o prace zdalna mogę się tylko wypowiedzieć na temat związany z grafiką, bo tego próbowałem... Jeśli chodzi o strone z ofertami to... hmmm... >>>ArTSeRwIs<<< Głównie grafika, fotografia itp...

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-06-10, 18:17   

OGGY napisał/a:
no przecież można być jakimś betatesterem

No pewnie ;) Ja się wkręciłem w projekt BetaTeam ;) Na razie testuje najnowsze GG 7.5 build 744
A aktualnie czekam na propozycje Symantecu i może do HP się zapisze na Hardware ;) Ale nie wiem czy mi coś dadzą ze sprzętu na samym początku :/ pewnie jakąś lichą drukarkę za 200zeta :/ bo na taką z a 2tysiaki to na początku na pewno nie ma co liczyć:/

Slavo 

Wysłany: 2006-06-10, 18:23   

A praca chałupnicza? Ktoś zna jakieś zaufane firmy w okolicach Krakowa? Zarobiki przeważnie wystarczają na porządne kieszonkowe, a ryzyko jest tylko raz - jak gość, u którego kupiłeś pierwszy raz towar, zniknie bez śladu ;)

OGGY 

Wysłany: 2006-06-10, 20:26   

ExeQtoR, o coś takiego mi raczej chodzi. bo to jest przyjemne z pożytecznym :D , jak się w coś takiego wkręcić ?? ? płacą coś za to czy tylko tak z czystej przyjemności sobie testujesz ? :P a w prace chałupniczą to nie wierze widziałem nawet takie oferty gdzie za składanie długopisów dawali 2000 zł (dwa tysiące) !! ! to dwa razy więcej niż moja starsza zarabia :P gdyby to była prawda to nie potrzebne byłyby studia, wystarczyłoby złożyć pare długopisów i już by się było ustawionym :D

magnetic, a o co z tą fotografią chodzi, na czym to polega ?? ? lubię fotografować i grafikę też, ale raczej na papierze mi to lepiej wychodzi, co najwyżej óźniej jakieś efekty można dodać, ale od podstaw na kompie bym raczej nic ciekawego nie stworzył :/ więc o tym to raczej mogę zapomnieć, ale fotografia :-) )) tylko na czym to polega ?? ?

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-06-11, 11:18   

OGGY napisał/a:
, jak się w coś takiego wkręcić ?? ?

wkręcić jest nie łatwo musisz mieć już takie predyspozycje ;) ale masz ode mnie linka na forum gdzie możesz się zapisać i jeśli "zaliczysz" egzamin tak jak ja to Cię przyjmą ;)
:arrow: wejdź

OGGY napisał/a:
płacą coś za to czy tylko tak z czystej przyjemności sobie testujesz ?

Wiesz jak dobrze przetestujesz sprzęt to pozwolą Ci go zatrzymać ;) A z oprogramowaniem może być różnie :/ Ale jak np: dostaniesz do testowania jakiegoś norton’a to mogą Ci podać też i Cd Key'a :D wiec masz legalnego wtedy i możesz go sprzedać jak Ci oczywiście pozwolą na zatrzymanie tegoż programu i klucza :D

A wiesz ja jeszcze nic nie dostałem :/ ale zajmuje się GG 7.5 ale na wakacje musze pogrzebać i zapisać się gdzieś indziej albo coś innego wymyślić.
I jeszcze jedno za samo przyłączenie się do betateam'u nie dostaniesz kasy!!! To jest tylko forum zrzeszające ludzi którzy testują sprzęt/oprogramowaniem tyle że tylko dla ludzi wtajemniczonych(przyjętych) którzy przeszli początkowy test ;)

Slavo 

Wysłany: 2006-06-11, 11:44   

OGGY napisał/a:
ExeQtoR a w prace chałupniczą to nie wierze widziałem nawet takie oferty gdzie za składanie długopisów dawali 2000 zł (dwa tysiące) !! ! to dwa razy więcej niż moja starsza zarabia :P gdyby to była prawda to nie potrzebne byłyby studia, wystarczyłoby złożyć pare długopisów i już by się było ustawionym :D

2000 to lekka przesada, ale tak z 300-500zł to chyba można spokojnie wyciągnąć na miesiąc. Ważne, żeby znaleźć uczciwego pracodawcę i takiego też szukam. Poszukam chyba jednak roboty w jakiejś firmie. Przynajmniej porządne pieniądze są, ale narobić się trzeba.

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu