- [STDiv] Software Testing Division
Ogólnie pojęte testowanie softwaru / oprogramowania pod względem błędów i wad.
- [HTDiv] Hardware Testing Division
Ogólnie pojęte testowanie sprzętu i urządzeń fizycznych pod względem błędów i wad.
- [UDiv] Usability Division
Sprawdzanie i ocena użyteczności witryn internetowych, urządzeń, oprogramowania pod względem przystępności i przejrzystości obsługi.
2. Osób na jakie stanowiska potrzebujemy?
Betatester: Betatesterzy to fundament Betateam. Są to osoby dla których betatestowanie i obcowanie z najnowszymi technologiami to hobby i przyjemność zdobywania nowych doświadczeń. Są odpowiedzialni za gruntowne testowanie produktów, wyszukiwanie błędów i innych niedogodności. Kieruje nimi Manager danej dywizji. Betatesterzy są zobowiązani poinformować i złożyć stosowne raporty Managerowi swojej dywizji w wypadku znalezieniu błedów bądź stwierdzeniu innych niedogodności. Betatesterzy są zobowiązani do czynnego śledzenia i ustosunkowania się do sugestii Klienta, a także czynnej współpracy z nim.
Manager: Manager jest odpowiedzialny za funkcjonowanie i wydajność pracy swojej dywizji Betatesterów. Zajmuje się dopilnowaniem czy wszystko stoi na najwyższym poziomie, a wszelkie niezbędne procedury są wykonane. Manager jest główna osobą odpowiedzialną za kontakt z Klientem i wysłuchaniem jego sugestii i próśb i wyznaczniem Betatesterom ich zadań aby spełnić oczekiwania Klienta w pełni profesjonalnie i na najwyższym poziomie. Manager jest jednocześnie moderatorem działu danej dywizji i odpowiada za organizację pracy zespołu co jest niezwykle odpowiedzialnym zajęciem.
Jest to w pewnym stopniu reklama ale nie popularyzująca tą stronę ale reklama która poszukuje ludzi którzy zajmą się testowaniem, oczywiście muszą przejść pierwszy test, aby zostali przyjęci. A uwierzcie mi nie jest taki trudny bo przeszyłem bez problemu
Jeśli zostałeś polecony przez członka BetaTeam podaj jego BetaNick w tym podpunkcie:
dopiszcie że z dowiedzieliście się też z naszego forum czyli np.:
Kod:
Zwerbował mnie ExeQtoR z forum PCTown (www.forum.PCTown.pl)
PS2: Poszukujemy odpowiedzialnych ludzi i dlatego nie będę nic więcej mówił na ten temat w tym poście i nie prosić mnie aby was tam "w kręcić" bo musicie przejść najpierw test a Admin zdecyduje czy się nadajecie
Powodzenia.
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Ostatnio zmieniony przez ExeQtoR 2006-08-28, 17:11, w całości zmieniany 1 raz
Dodam tylko że tylko nie liczni nie przechodzą pierwszego testu Nie będę ujawniał kto nie przeszedł a kto zaliczył ale powiem ze do wczoraj tylko 4 osoby nie przeszły testu ponieważ reszta jest tej że grupie
PS:
"Reklama" zostanie usunięta z czasem jak zakończy się rekrutacja.
Mam pytanie, musze coś umieć specjalnego, czy tylko będę testował programy jak chodzą, jeśli przejde test oczywiście...
Ja nic specjalnego nie umiem
Poza tym ze jak się pisze już swoje programy to wiesz czego szukać co robić aby go rozwalić itp... musisz inaczej podchodzić do programu który testujesz musisz go "rozwalić" i oczywiście opisać wszystko
Cytat:
Łeee!! , tylko od 18 lat, a ja mam 15. Da się to jakoś ominąć?
To raczej będzie się tyczyć Hardware ponieważ sprzęt będą pewnie dawać od 18 lat bo poniżej tego wieku firmy nie zaufają danemu userowi
Możecie spróbować ale nie gwarantuje że przejdziecie musielibyście mieć duże doświadczenie związane z testowaniem programów
Maciek, ja 16... Hmm... Moze spróbuje, jeszcze nie wiem. No bo jeśli przejde ten test to trzeba będzie to testować. Przez wakacje to nie problem, ale jak sie zacznie rok szkolny to nie wiadomo...
ExeQtoR, a Ty wiesz jakie są szczegóły wzwiązku z ilością wersji beta do przetestowania? Np. " dostajesz 2 bety na 1 miesiąc". ? Bo tak jak crooleeck przydał by się czas na naukę.
[ Dodano: 2006-06-26, 19:51 ]
Czy Ty już zacząłeś testować ? Jeśli tak to jak długo to trwa?
_________________ "Zawsze łatwiej jest zmienić kod, którego jeszcze nie napisałem"
Maciek, crooleeck, Oj widzę że macie takie dziwne pytanie
Ja to robię tak, jak biorę jakiś program do testowania to go po prostu używam Jak coś się wywala to zaczynam robić dokumentację, następnie zbieram info co ja z nim robiłem dokładnie opisuje się itp.... A czas przecież ja też chodzę do szkoły w gim to macie jeszcze luzy a ja w LO teraz maturę będę pisał więc będę miał naprawdę mało czasu.
Tu nie ma przydziału ze musisz coś testować i ile. Po prostu zapisujesz się do jakiejś firmy i jak Ci dadzą program to testujesz i tyle a na ile czasu to nikt Cię o to nie pyta co najwyżej jak dostajesz klucz do programu (oryginał) to klucz automatycznie wygasza się po iluś tam dniach A dodam ze teraz przyjmowani są ludzie którzy nie mają jeszcze 18 lat więc macie większe szanse ale to zależy od was czy się zgłosicie czy nie
PS:
Nikt wam paznokcia nie urwie jak napiszecie zgłoszenie
Aktualnie testuje:
GG7.5 build989 <-- z własnej woli nigdzie się nie zapisując(sami mnie zapisali, tzn. nie prosząc dostałem zaproszenie już miesiąc temu )
Norton Confidential <-- po jakimś tygodniu po rejestracji w Symantec’u dostałem zaproszenie
Aktualnie zapisałem się jeszcze do Adobe i planuje do HP i jak mi starczy czasu to może coś z Microsoftu wezmę
[ Dodano: 2006-06-26, 22:58 ] Slavo, Zgadzam się Zauważ ile osób już jest w grupie BeteaTeam a ile bierze udział w jakichkolwiek dyskusji czy ilu napisało co by chcieli robić(wiesz o czym pisze)
[ Dodano: 2006-06-28, 12:31 ]
Może to co niektórych umotywuje
Cytat:
Szanowny Panie
Bardzo miło nam poinformować, że serwer Sun Fire T2000 otrzymał nagrodę dwutygodnika Teleinfo w kategorii „Serwer Roku 2006”.
Serwer Sun Fire T2000 wyposażony jest w wielowątkowy procesor CMT UltraSPARC T1 wykonany w technologii CoolThreads™. Dzięki innowacyjnej architekturze serwer ustanowił nowy standard na rynku, wyznaczając wymagania w zakresie szybkości przetwarzania, oszczędności miejsca w serwerowni oraz poboru energii. Rozwiązanie sprawdza się szczególnie w wielowątkowych środowiskach webowych i aplikacyjnych.
Procesory CMT UltraSPARC T1, jako pierwsze na rynku układów procesorowych posiadają 8 rdzeni, z których każdy potrafi pracować jednocześnie w 4 wątkach, jak łatwo policzyć daje nam to 32 procesory jednocześnie.
Wystarczy dołączyć serwer Sun Fire T2000 do infrastruktury datacenter, aby natychmiast przekonać się o nieprzeciętnej wydajności i doświadczyć niższych kosztów energii, chłodzenia i przestrzeni w serwerowni. W porównaniu do serwerów opartych na architekturach Xeon, RISC oraz Itanium doświadczy Pan:
° wzrostu wydajności do 7 razy
° 4-krotnie niższego poboru mocy
° 2-krotnie mniejszej zajmowanej przestrzeni
Wszystko to dzięki wydajnemu procesorowi UltraSPARC T1
oraz specjalnie zaprojektowanej konstrukcji serwera Sun Fire T2000.*
Serwer Sun Fire T2000 z procesorem CMT UltraSPARC T1, dostępny jest już od 32 715,28 PLN — teraz Sun oferuje Panu możliwość darmowego przetestowania serwera Sun Fire T2000.
Zgłoś chęć przetestowania serwera Sun Fire T2000
Czekam na odzew z firmy Sun'a czas testowania firma dała na 60 dni Ale wystarczy na bawienie się takim sprzętem
Tylko częściowo się zgodzę Bo nie wszystko jest dostępne dla wszystkich to dana firma decyduje czy Ci przyzna jakiś swój produkt do testowania czy nie. A jak sam mówiłeś wcześniej GGradio nie było dostępne dla wszystkich więc tu twoje wyrażenie "wszystko" jest dostępne dla każdego jest błędne ale po części z tobą się zgadzam
Jakie produkty macie dostępne do testowania, które nie byłyby dostępne np dla mnie Kiedy miałeś dostęp do GG Radio Od kogo dostałeś zaproszenie Od Teamu GG
Twój znajomy Grzegorz zaprosił Cię właśnie do słuchania testowej wersji GADU RADIA, które jest obecnie dostępne dla wąskiej grupy użytkowników!
Zaproszenie jest cenne, ponieważ Twój znajomy ma możliwośc zaproszenia teraz tylko kilku osób - i postanowił zaprosić właśnie Ciebie!
Warto skorzystać z zaproszenia - w Gadu Radio masz dostęp za free i non-stop do muzyki różnych gatunków - od rocka do popu, przebojów polskich i zagranicznych.
Muza wprost z Twojego komputera, wprost z Gadu-Gadu. Klikasz - słuchasz!
Żeby skorzystać z zaproszenia i móc słuchać GADU RADIA, należy zainstalować na swoim komputerze specjalną wersję bezpłatnego komunikatora Gadu-Gadu, wyposażoną w Gadu Radio.
W tym celu wystarczy kliknąć w ciągu 48 godzin od otrzymania tego listu (do 02-06-2006 19:30) w link http://www.gaduradio.pl/P...96a353e4565810f i podać swój numer Gadu-Gadu.
Następnie zaloguj się i ściągnij najnowszą wersję komunikatora Gadu-Gadu oraz zainstaluj najnowszą, bezpłatną wersję Winampa ( http://www.winamp.com/player/lite.php ).
To wszystko. Potem już tylko wybierasz Twoją ulubioną muzykę.
Twoje zaproszenie ważne jest do: 02-06-2006 19:30.
Udostępniona wersja Gadu Radia jest wersją testową, stale rozwijaną.
Będziemy wdzięczni za przesłanie wszelkich uwag i sugestii na adres e-mail: tech-radio@gadu-gadu.pl
Jeśli nie posiadasz jeszcze swojego numeru Gadu-Gadu, wejdź na stronę www.gadu-gadu.pl i zainstaluj bezpłatny komunikator Gadu-Gadu, wówczas system przydzieli Ci bezpłatny, unikalny numer GG! A potem postępuj zgodnie z instrukcjami w poniższym mailu.
Jeśli jednak nie jesteś zainteresowany skorzystaniem z zaproszenia, pozostaw tą wiadomość bez odpowiedzi. Twój e-mail zostanie automatycznie wykasowany z naszej bazy za 48 godzin.
Masz więc 48 godzin na skorzystanie z zaproszenia Twojego Znajomego!
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum