Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Manga/Anime
Autor Wiadomość
eclipse 

Wysłany: 2006-08-21, 12:06   

Kasieńko, wiek nie ma tu nic do rzeczy. Ja mam 23 lata i co? Ciągle nie mogę zapomnieć Czarodziejki z księżyca (zakochałem się), a jak swego czasu na RTL7 (już nie istnieje) leciał Dragon Ball, to przed telewizorem siedziałem nie tylko ja. A co do Pokemonów, to lubię tam tylko PIKACHU. 8) peace 8)

eclipse

draco 

Wysłany: 2006-08-27, 21:56   

anime to bajki :p !

Nie powiecie mi chyba, że to jest dla dzieci? Każcie takiemu dziecku [ 5-10+ /w zalezności kto jak szybko uaktywnia swoja inteligencję ;-) / ] obejrzeć całą serię Neon Genesis Evangelion ... to było by gorsze niz pranie mózgu ... albo taka seria jak blood+, już widze te reakcję rodziców i reportaże w telewizji na temat japońskiej animacji [ co chwile krew, zabijają się, pełno demonów i innych "diabłów" ].

Co nie oznacza, że nie ma tytułów specjalnie przygotowanych dla młodszych widzów ...

Każdy może znaleźć w tym jakże ogromnym świecie anime coś dla siebie :-) . A wiek nie jest wyznacznikiem tego czy ktoś nie może już oglądań japońskiej animacji czy też jest "za stary". Takie pojęcie nie istnieje.

Są anime dla bardziej wymagających i chcących przemyśleń, ale są też takie gdzie nieprzerwanie toczy się jakaś walka etc.

Biruta 

Wysłany: 2006-08-27, 22:46   

Kiedyś to się bardzo interesowałam anime, zbierałam kawaii ..jaka szkoda, że potem ktoś inny przejął tą gazetę i przerobił to na bardzo kolorowe pismo, takie bardziej dla dzieci :(
Teraz tak nie, ale nie powiem, jak się trafi anime to oglądam, czasami coś na Hyperze puszczą fajnego :P
Ulubione : Dragon Ball (mam 7 tomów mangi :P );Ranma 1/2 (oglądałam na RTL 2 po niemiecku, to nic, że mało rozumiałam :P )
no a kiedyś też Yattaman,Kapitan Tsubasa,Czarodziejka z Księżyca (na RTL 2 też oglądane :D ),no pokemony ..i na pewno jeszcze coś było tylko w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć.
A jeszcze dodam, że w empku przeczytałam chyba z 8 tomów mangi ranma 1/2 :D , nikt się mnie nie czepiał :lol:

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu