Kasieńko, wiek nie ma tu nic do rzeczy. Ja mam 23 lata i co? Ciągle nie mogę zapomnieć Czarodziejki z księżyca (zakochałem się), a jak swego czasu na RTL7 (już nie istnieje) leciał Dragon Ball, to przed telewizorem siedziałem nie tylko ja. A co do Pokemonów, to lubię tam tylko PIKACHU. peace
Nie powiecie mi chyba, że to jest dla dzieci? Każcie takiemu dziecku [ 5-10+ /w zalezności kto jak szybko uaktywnia swoja inteligencję / ] obejrzeć całą serię Neon Genesis Evangelion ... to było by gorsze niz pranie mózgu ... albo taka seria jak blood+, już widze te reakcję rodziców i reportaże w telewizji na temat japońskiej animacji [ co chwile krew, zabijają się, pełno demonów i innych "diabłów" ].
Co nie oznacza, że nie ma tytułów specjalnie przygotowanych dla młodszych widzów ...
Każdy może znaleźć w tym jakże ogromnym świecie anime coś dla siebie . A wiek nie jest wyznacznikiem tego czy ktoś nie może już oglądań japońskiej animacji czy też jest "za stary". Takie pojęcie nie istnieje.
Są anime dla bardziej wymagających i chcących przemyśleń, ale są też takie gdzie nieprzerwanie toczy się jakaś walka etc.
Kiedyś to się bardzo interesowałam anime, zbierałam kawaii ..jaka szkoda, że potem ktoś inny przejął tą gazetę i przerobił to na bardzo kolorowe pismo, takie bardziej dla dzieci
Teraz tak nie, ale nie powiem, jak się trafi anime to oglądam, czasami coś na Hyperze puszczą fajnego
Ulubione : Dragon Ball (mam 7 tomów mangi );Ranma 1/2 (oglądałam na RTL 2 po niemiecku, to nic, że mało rozumiałam )
no a kiedyś też Yattaman,Kapitan Tsubasa,Czarodziejka z Księżyca (na RTL 2 też oglądane ),no pokemony ..i na pewno jeszcze coś było tylko w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć.
A jeszcze dodam, że w empku przeczytałam chyba z 8 tomów mangi ranma 1/2 , nikt się mnie nie czepiał
_________________ Świat jest jak pudełko ciastek, a ludzie są tylko marnymi okruszkami, natomiast ja jestem rodzynkiem.
-Garfield>
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum