Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
allegro
Autor Wiadomość
ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-11-13, 21:52   allegro

Nio chodzi o to że kupiłem wzmacniacz Tehnica 580W wszystko ładnie za 250zeta ;] sprzedający jeszcze w mailu potwierdził "jak najbardziej w 100% sprawny"

No i wszystko ładnie :D Ale patrzę testuje wzmacniacz , nic nie działa rozbieram, odpięta jedna taśma i przecięty 1 kabelek od Phone(masa) no to lutownica i dawaj gotowe :d patrzę 1 kanał się włączył ale nadal nic ;/ kolega myśli patrzy od radiatora jest widoczne puste miejsce i klej na wierzchu, odkręca od spodu i mówi " brak końcówek mocy" widać zrobione profesjonalnie ładnie od lutowane jeszcze wy kwaszone aby mnie było poznać ale i tak widać że świeżo od lutowane bo cyna się świeci z porównaniem do reszty obwodów :D Ale końcówek jak nie było tak nie ma :/

Dlatego moje pytanie :) Czy allegro może ściągnąć tego gościa jakoś ?? Czy to już między nami sprawa??

Posiadam:
numer telefonu(dzwoniłem już)
Adres, Imię, nazwisko, Imię żony, i jej numer konta bankowego na które musiałem przelać pieniądze.

Niestety ulegał zagładzie pudełko z przesyłki zanim zdążyłem zobaczyć nadawcę i porównać od kogo został wysłany wzmacniacz. Ale gościu na allegro ma 41 pk więc nie sadze aby był nagminnym oszustem zwłaszcza że miał tylko 1 negatyw który otrzymał w wyniku tego że był w szpitalu i nie mógł dokończyć transakcji. Wiec wydawał mi się odpowiednim, zrównoważonym człowiekiem. Zobaczymy jeszcze co jutro mi odpowie.

PS:
Ile mogą kosztować Końcówki mocy do Technics su-v4a

Slavo 

Wysłany: 2006-11-13, 22:41   

Coś mi się zdaje, że te końcówki mocy będą bardzo nietypowe i drogie :) Za 250zł mogłeś się domyślić, że to podpucha. W tej cenie dobry wzmacniacz kupisz o mocy 2x60W, może 2x80W.

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-11-14, 08:54   

Aleś się chłopie wkopał :P

Czytaj najpeirws to, bo to fajna informacja: http://www.allegro.pl/help_item.php?item=126 , ale z tego co wiem to na policji się trzeba pokazać i Allegro może robić problemy że sprzęt "nie różni się znacznie od tego co było zamawiane".

Tu masz jeszcze lektórke może przeczytasz coś sensownego: http://www.allegro.pl/cou...php?page=cb_buy

Allegro ma na pewno dane tego gościa, więc można mu kłopotu narobić. Szkoda żę sam się wziąłeś za naprawe, bo może gość powiedzieć że sam końcówki odlutowałeś i chcesz jeszcze na nim zarobić.

A na koniec pozostaje powiedzieć tylko: "Powodzenia!" ;) .

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-11-14, 14:13   

crooleeck napisał/a:
Allegro ma na pewno dane tego gościa,

Dane to ja mam :D Już gadałem z nim przez telefon.
crooleeck napisał/a:
Szkoda żę sam się wziąłeś za naprawe
hmmm odkręciłem obudowę i stwierdziłem brak końcówek mocy :/ a ten 1 kabelek to nie problem przecież on nie pamieta co gdzie było i jaki kolorek miał 1 kabelek ;]
crooleeck napisał/a:
bo może gość powiedzieć że sam końcówki odlutowałeś i chcesz jeszcze na nim zarobić.
To mu zrobię wjazd na chatę :D to 90Km w linii prostej na mapie patrzyłem, czyli jakieś 120km w jedną stronę, a jeszcze mam pytanko ;> Czy da się jakoś wyciągnąć kasę z jego konta bankowego ?? tzn... Jakie formy są wyciągania pieniędzy z konta bankowego ?? Czy zwykły czek załatwi sprawę ?? ;>

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-11-14, 15:32   

ExeQtoR, czek też, ale przecież IMO przelew będzie szybszy (kasa leci od poniżej sekundy do doby - czy te dane są dokładne, nie wiem, ale mówie z własnego doświadczenia, jak przelewam kumplowi kase z mbanku do mbanku to leci bardzo szybko, a jak stary mi przlewa kase z ING to leci dzień).

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-11-14, 17:29   

crooleeck, Nie zrozumiałeś mnie :/ ja chce sam z jego konta wydobyć pieniądze ;] Dlatego potrzebuje danych jakie są potrzebne przy przelewie, co gdzie i jak(oczywiście prawnie, za logowując się na jego konto) i z niego przesłać(wypłacić) pieniądze ;] To będzie ostateczna rzecz jaka mi zostanie jeśli nie dojdziemy do kompromisu dlatego wole się zabezpieczyć wcześniej ;]

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-11-14, 19:11   

ExeQtoR, :lol:
Jeżeli jesteś zalogowany na jego konto to musisz mieć swoje dane i albo jego telefon (przyjdzie hasło jednorazowe), albo jego karteczke z hasłami jednorazowymi.

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-11-14, 19:25   

crooleeck, Dzięki ;] Dane to nie problem bo mam ;] może ino daty urodzenia nie mam i takim innych rzeczy ale popróbujmy a może coś się zrobi ;]

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-11-15, 13:24   

ExeQtoR napisał/a:
może ino daty urodzenia nie mam i takim innych rzeczy

Do przelewu nie będzie potrzebna, chyba że dla płatnego zabójcy :rotfl: .

Slavo 

Wysłany: 2006-11-15, 16:05   

Jestem tylko ciekaw, jak udowodnisz, że to nie Ty wylutowałeś te końcówki mocy :)

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu