Nio chodzi o to że kupiłem wzmacniacz Tehnica 580W wszystko ładnie za 250zeta sprzedający jeszcze w mailu potwierdził "jak najbardziej w 100% sprawny"
No i wszystko ładnie Ale patrzę testuje wzmacniacz , nic nie działa rozbieram, odpięta jedna taśma i przecięty 1 kabelek od Phone(masa) no to lutownica i dawaj gotowe :d patrzę 1 kanał się włączył ale nadal nic kolega myśli patrzy od radiatora jest widoczne puste miejsce i klej na wierzchu, odkręca od spodu i mówi " brak końcówek mocy" widać zrobione profesjonalnie ładnie od lutowane jeszcze wy kwaszone aby mnie było poznać ale i tak widać że świeżo od lutowane bo cyna się świeci z porównaniem do reszty obwodów Ale końcówek jak nie było tak nie ma
Dlatego moje pytanie Czy allegro może ściągnąć tego gościa jakoś Czy to już między nami sprawa??
Posiadam:
numer telefonu(dzwoniłem już)
Adres, Imię, nazwisko, Imię żony, i jej numer konta bankowego na które musiałem przelać pieniądze.
Niestety ulegał zagładzie pudełko z przesyłki zanim zdążyłem zobaczyć nadawcę i porównać od kogo został wysłany wzmacniacz. Ale gościu na allegro ma 41 pk więc nie sadze aby był nagminnym oszustem zwłaszcza że miał tylko 1 negatyw który otrzymał w wyniku tego że był w szpitalu i nie mógł dokończyć transakcji. Wiec wydawał mi się odpowiednim, zrównoważonym człowiekiem. Zobaczymy jeszcze co jutro mi odpowie.
PS:
Ile mogą kosztować Końcówki mocy do Technics su-v4a
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Coś mi się zdaje, że te końcówki mocy będą bardzo nietypowe i drogie Za 250zł mogłeś się domyślić, że to podpucha. W tej cenie dobry wzmacniacz kupisz o mocy 2x60W, może 2x80W.
Czytaj najpeirws to, bo to fajna informacja: http://www.allegro.pl/help_item.php?item=126 , ale z tego co wiem to na policji się trzeba pokazać i Allegro może robić problemy że sprzęt "nie różni się znacznie od tego co było zamawiane".
Allegro ma na pewno dane tego gościa, więc można mu kłopotu narobić. Szkoda żę sam się wziąłeś za naprawe, bo może gość powiedzieć że sam końcówki odlutowałeś i chcesz jeszcze na nim zarobić.
A na koniec pozostaje powiedzieć tylko: "Powodzenia!" .
hmmm odkręciłem obudowę i stwierdziłem brak końcówek mocy a ten 1 kabelek to nie problem przecież on nie pamieta co gdzie było i jaki kolorek miał 1 kabelek
crooleeck napisał/a:
bo może gość powiedzieć że sam końcówki odlutowałeś i chcesz jeszcze na nim zarobić.
To mu zrobię wjazd na chatę to 90Km w linii prostej na mapie patrzyłem, czyli jakieś 120km w jedną stronę, a jeszcze mam pytanko ;> Czy da się jakoś wyciągnąć kasę z jego konta bankowego tzn... Jakie formy są wyciągania pieniędzy z konta bankowego Czy zwykły czek załatwi sprawę ;>
ExeQtoR, czek też, ale przecież IMO przelew będzie szybszy (kasa leci od poniżej sekundy do doby - czy te dane są dokładne, nie wiem, ale mówie z własnego doświadczenia, jak przelewam kumplowi kase z mbanku do mbanku to leci bardzo szybko, a jak stary mi przlewa kase z ING to leci dzień).
crooleeck, Nie zrozumiałeś mnie ja chce sam z jego konta wydobyć pieniądze Dlatego potrzebuje danych jakie są potrzebne przy przelewie, co gdzie i jak(oczywiście prawnie, za logowując się na jego konto) i z niego przesłać(wypłacić) pieniądze To będzie ostateczna rzecz jaka mi zostanie jeśli nie dojdziemy do kompromisu dlatego wole się zabezpieczyć wcześniej
ExeQtoR,
Jeżeli jesteś zalogowany na jego konto to musisz mieć swoje dane i albo jego telefon (przyjdzie hasło jednorazowe), albo jego karteczke z hasłami jednorazowymi.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum