Witam!
Po 8 miesiącach i dniu pracy oddaję Wam do testowania wersję BETA v5 Full Music'a 3.0. Jest całkiem przebudowany, czekam na opinie i wykryte błędy. W najnowszej wersji można też tworzyć skiny Najważniejsze zmiany:
-> Przebudowany silnik aplikacji
regulacja BASS'ów
Konfiguralny analizator widma
Bardzo fajny wizualizator -R4 Obsługa skinów
Dodawanie całych katalogów
Odczyt tagów ID3v1 i ID3v2
Odczyt i zapis playlisty do popularnego formatu *.pls
>>>DOWNLOAD<<<
POST Z NAJNOWSZĄ WERSJĄ PONIŻEJ \/\/
Screenów do BETy nigdy nie robię, bo to trzeba potestować, a nie zobaczyć. Chodzi mi o wykrycie błędów, a wygląd jeszcze poprawie. Linki już działają, jak nie działa Mirror 1 to w ostateczności proszę klikać Mirror 2
brak robienia playlist, na różnych kontach użytkowników
gdy nie ma nic w playliście, a wciśnie się play powinno otwierać OPEN
tytuły SA odczytywane tylko z Tagu, a co gdy go niema?? „-„
niestety, dźwięk jest daleki od oryginału… - to jest główny problem
Najpierw opisze to co zaznaczyłem na screnie
1. Strzałeczka według mnie powinna się zmieniać bo nadal wskazuje aby "odłączyć" EQ od głównego programu )))) (taki mój gust)
2. Zmieniłem skina a tu takie zielone zostało )))))))
3. Czy mi się zdaje czy trochę czasu mi ucięło(skrajne cyferki trochę przycięte)
4. Ten wizualizer troszeczkę gdzieś się sam przesunął
-----
Moje takie jeszcze:)
1. Jak dam program(sam, bez EQ i PL) do lewego albo prawego boku monitora to jedna z tych form pokazuje się po za monitorem ))
2. Jak przesuwam główny program(okno) to reszta się przesunie dopiero jak "puszcze" główną formę Wolałbym aby to "chodziło razem"
PS: numerki w paincie dorabiałem i tak się trochę przy mazały bo w jpg zapisałem ) Ale szukajcie a znajdziecie
[ Dodano: 2007-04-08, 11:47 ]
Dodaj(opisz) Hint'y )) Bo tak to musiałem się domyślać co do czego służy )) Weź przykład z programu co ja ci podałem(ExeQr) Tam ja wszystko dokładnie opisałem mimo że przyciski były napisane słownie jeszcze a po znaczkach nie każdy się domyśli :d np. z "kasacją PL"
[ Dodano: 2007-04-08, 11:49 ]
aaa jeszcze tak mi się przypomina Opcja z winampa Jak kliknę na PL(główne okno) to się pokaże Play Lista a przydało by się żeby też się chowała za drugim kliknięciem
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
brak robienia playlist, na różnych kontach użytkowników
No cóż, zobaczę jescze jak poprawie błędy
Net napisał/a:
Włączyłem wizualizer
i mi wywaliło
To już nie moja wina, ja tylko dodałem visualizer - postaram się go zaaktualizować.
Asdef napisał/a:
gdy nie ma nic w playliście, a wciśnie się play powinno otwierać OPEN
Dobry pomysł.....
Asdef napisał/a:
tytuły SA odczytywane tylko z Tagu, a co gdy go niema?? „-„
Jak nie ma tagów to jest dodawana nazwa pliku
Cytat:
niestety, dźwięk jest daleki od oryginału… - to jest główny problem
Biblioteka BASS - 2.3 ( http://www.un4seen.com/ ) nic na to nie poradzę, albo poprawią w przyszłych wersjach, albo ja zmieniam na inną (np. dużo lepsze LAME)
ExeQtoR napisał/a:
1. Strzałeczka według mnie powinna się zmieniać bo nadal wskazuje aby "odłączyć" EQ od głównego programu )))) (taki mój gust)
Hmm... też pomysł wart uwagi, zobaczę, co da się zrobić
ExeQtoR napisał/a:
2. Jak przesuwam główny program(okno) to reszta się przesunie dopiero jak "puszcze" główną formę Wolałbym aby to "chodziło razem"
Ja też. Postaram się to poprawić, bo mnie też trafia :oczami:
ExeQtoR napisał/a:
2. Zmieniłem skina a tu takie zielone zostało )))))))
ExeQtoR napisał/a:
3. Czy mi się zdaje czy trochę czasu mi ucięło(skrajne cyferki trochę przycięte)
Moja wina, dałem dostosowanie TImage do rozmiaru obrazka Także podobny błąd jest w tym labelu - masz duży styl, a więc cyfry się nie mieszczą. Mają autosize, powiększe
ExeQtoR napisał/a:
1. Jak dam program(sam, bez EQ i PL) do lewego albo prawego boku monitora to jedna z tych form pokazuje się po za monitorem ))
Nic o tym nie wiem Wg. mnie to przez Twoją rozdzielczość - posypał się system skinów
ExeQtoR napisał/a:
Dodaj(opisz) Hint'y )) Bo tak to musiałem się domyślać co do czego służy )) Weź przykład z programu co ja ci podałem(ExeQr) Tam ja wszystko dokładnie opisałem mimo że przyciski były napisane słownie jeszcze a po znaczkach nie każdy się domyśli :d np. z "kasacją PL"
Hinty, dobra, dorobię.
ExeQtoR napisał/a:
aaa jeszcze tak mi się przypomina Opcja z winampa Jak kliknę na PL(główne okno) to się pokaże Play Lista a przydało by się żeby też się chowała za drugim kliknięciem
No też można, ale najpierw zajmę się błędami kryycznymi. Zaraz, jak będę mieć czas - wezmę się do roboty, i najważniejsze - skorzystam z waszego raportu. THX all(jak to niemktórzy mówią).
nie prawda mogę to udowodnić, ale radzę sprawdzić samemu
aha co do dźwięku to naprawdę proponuje go podrasować... - bo po zapuszczeni pewnego kawałka odbiegał on od oryginału - niby słychać kanalizowanie dźwięku to jednak mam wrażenie jak by on był tylko stereo rozdzielony na wiele kanałów...
Witajcie!
Tak pomyślałem sobie, że po 3 latach, od kiedy faktycznie skończyłem Full Music'a trzeba go nieco zaaktualizować, aby służył kolejne trzy Oto główne zmiany i poprawki w stosunku do wersji 3.0:
Aktualizacja biblioteki BASS. Poprawki w interfejsie. Usunięcie poprawki wpisu w playliście. Naprawiony aktualizator. Wypozycjonowany analizator widma. Ustawienia przycisków klejenia i odklejania zależnie od sytuacji. Zmienione suwaki (Koncepcja wyglądu mile widziana ). Zmiana sposobu dodawania całego folderu. Przepisanie procedury do przewijania (+ opcja wyłączenia przewijania na pasku). Usunięcie obsługi wideo (rezygnacja z komponentu TMediaPlayer). Przebudowano system kolejkowania utworów (+ zmiany w "Preferencjach"). Przeniesiono sporą część funkcji i procedur do osobnych plików. Naprawiono irytujący błąd dotyczący odtwarzania z pustą playlistą. Dodano obsługę wizualizacji Winampa (VIS AVS, MilkDrop itp.). Poprawki wyświetlania tagów ID3v2
PS. Wiem, suwaki nie są za ładne
Pewnie o czymś zapomniałem Paczka tym razem jako archiwum RAR, aby szybciej rozpakować Zapraszam do testów!
Propozycje:
+ opcja resetu położenia suwaków
+ opcja wyłączenia domyślnych wizualizacji w zamian za informacje o utworze
Uwagi:
+ ciekawa jest opcja ustawiania echa i wizualizacji zewnętrznych
+ obecnie niewtajemniczeni mogą nie zorientować się, gdzie jest menu
+ ikonka wyłączenia głośnika może mylić - raczej przekreślenie powinno pojawić się, gdy jest wyłączony
+ trzeba dodać utwór do playlisty, aby go odtworzyć - może dobre rozwiązanie, jednak przydałby się przycisk w oknie głównym do załadowania pliku
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum