Widzę pewien błąd rozumiem że z bliska robiłeś zdjęcie -OK dlatego tło zmazane )) Ale twój błąd że jest zbyt ciemna strefa "pod ślimaczkiem" skoro tło Olałeś to ten ślimaczek ma być bardzo dobrej jakości i nie zaciemniony.
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Widzę pewien błąd rozumiem że z bliska robiłeś zdjęcie -OK dlatego tło zmazane )) Ale twój błąd że jest zbyt ciemna strefa "pod ślimaczkiem" skoro tło Olałeś to ten ślimaczek ma być bardzo dobrej jakości i nie zaciemniony.
tak słońce było za wysoko, a mogłem poczekać jeszcze z godzine... i było by akurat
a co do jakości ślimaka jest ok... ostrość łapałem nie na skorupę, a na otwór
jak w temacie.. pokaż rogi, a ich nie ma
ale co do światła zgadzam sie w 100%
a tło nie to ze nie zwracałem uwagi, tylko pod czas focenia nie pomyslałem o tym, a powinienem... eh...
Asdef a skąd wiesz że w tym ciemnym miejscu Ci nie pokazał swoich różek(oczek) ;> Robiłeś zdjęcie ślimakowi ślimak to muszelka a jej całej nie widać Tło mogę Ci darować Ale jeszcze ten ciemny pień(gałąź) drzewa za muszelką trochę oszpeca bo nic nie widać to co pod tą gałęzią to Ci daruje
Data i czas modyfikacji pliku: 2008:07:11 15:30:37
Wykonano za pomocą urządzenia: Panasonic
Model urządzenia: DMC-FZ4
Oprogramowanie: Ver.1.0
Czas ekspozycji: 0,0333333
Wartość przysłony: 2,8
Program ekspozycji: 2
Czułość ISO: 150
Korekta ekspozycji: 0
Jasność obiektywu: 3
Tryb pomiaru: 5
Źródło światła: 0
Lampa błyskowa: 16
Ogniskowa: 6
Metoda wykrywania: 2
Parametry użytkownika: 0
Tryb ekspozycji: 0
Balans bieli: 0
Powiększenie cyfrowe: 0
Odpowiednik ogniskowej dla filmu 35 mm: 35
Typ ujęcia: 0
Sterowanie wzmocnieniem: 1
Kontrast: 0
Nasycenie: 1
Ostrość: 1
no ślimaki są extra... tylko mimo prostoty, trudny obiekt... bo nie wszędzie pasuje... a dobranie odpowiedniego kadru jest istotne...
gdy by nie te przepały było by naprawde dobre
Ps/ model jest takie jaki Peter odczytał panasonic DMC-FZ4
[ Dodano: 2008-07-14, 00:46 ]
dygnolem na dzialke iupolowalem inny okaz
OOOooooo Już lepiej Ale zwaliłeś sprawę z różkami górnymi(oczka) To jedno jest słabo widoczne po lewej stronie, mogłeś jeszcze chwilkę zaczekać albo zrobić mu sesje zdjęciowa i wybrać najlepsze ))
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum