Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
PREZENTACJA NOWICJUSZA
Autor Wiadomość
Asdef 
Administrator

Wysłany: 2006-03-30, 17:13   

user - użytkownik :)

Ps. większość zwrotów jest z zaczerpnięte z j. angielskiego
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-03-30, 17:19   

Nie wiem czy czujesz się na siłach, ale skoro wziąłeś się za strony to radze sobie zobaczyć kurs HTML. HTML to język, którego używa sie do budowania stron. Dla Ciebie, jako początkującego łatwiej będzie narazie uzywać FrontPage bo jest to łatwy program i jest edytorem graficznym. Jednak kodem HTML zrobisz lepsze strony.

batory 

Wysłany: 2006-03-30, 17:21   

z tąd ta moja niewiedza, bo ang.nie znam. Na szczęście całe oprogramowanie mam po polsku. Prośba do admina tego Forum (założyciela) czy moge się z Tobą skontaktowac prywatnie.... np. gg lub mailem?

[ Dodano: 2006-03-30, 16:23 ]
a gdzie szukać takich kursów HTML?

Thor 
Moderator

Wysłany: 2006-03-30, 17:47   

batory napisał/a:

Np. kurs HTML Pawła Wimmera dostępny jest na internecie. Pierwsze wyniki googla (co wpisać w googla wiesz zapewne) powinny Cię do niego zaprowadzić.

Scretch 

Wysłany: 2006-03-30, 18:04   

Wysłałeś mi info na PW, żebym dał jakąś radę...

Dam ją tutaj, żeby każdy skorzystał:

-Proszę nie róbcie stron we Front Page'u - bo tak nie nauczycie się HTML'a, a i strony wyjdą z błędami i prawdopodobnie nie wyświetlą się na Mozilli & Firefoksie. + nie stosujcie znaczników <marquee> !

markoll 

Wysłany: 2006-03-30, 18:50   

Scretch napisał/a:

-Proszę nie róbcie stron we Front Page'u - bo tak nie nauczycie się HTML'a, a i strony wyjdą z błędami i prawdopodobnie nie wyświetlą się na Mozilli & Firefoksie. + nie stosujcie znaczników <marquee> !

W pełni się zgadzam!
Już lepsze będzie na CMS'ie niż we frontpage'u..

Cytat:

prawdopodobnie nie wyświetlą się na Mozilli & Firefoksie

Stronę szkoły oglądają raczej zwykli ludzie którzy mają IE. ;)

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2006-03-30, 20:07   

batory napisał/a:
np. gg lub mailem?

[ Dodano: 2006-03-30, 16:23 ]

asdef@o2.pl
nie zawssze jestem, mój czas jest ściśle ograniczony :-(
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

ramlez 

Wysłany: 2006-03-31, 17:39   

Jak na pierwsze 6 miesięcy pracy z PC to jest dobrze :)
Może i ktoś powie że takich stron sie już dziś nie robi ale zapewne ten ktośnie wie że zajmujesz się tym od nieddawna.

Kilka wskazówek które mogą Ci się przydać:

- Dobry kurs html + opis zastosowania css oraz innych dodatków
- Jak zaczniesz już próbować pisać samemu strony, przydatną rzeczą okaże się notatnik który koloruje kod - polecam EditPlus (link jest odrazu do pliku)
- Jeśli chodzi o stronę szkoły to dobrym rozwiązaniem byłoby zastosowanie CMS'a.
Co to jest CMS dowiesz się tutaj
Ponieważ na stronie głównej szkoły zapewno często musisz zmieniać coś (np. informacja o nowej ankiecie czy konkursie) dzięki CMS'owi nie będziesz tego musiał robić tak jakdo tej pory (czyli nie będziesz musiał za każdymrazem edytować głównej strony)

- Zapewne teraz będzie Cię nurtowało jaki CMS wybrać - tutaj znajdziesz odp. Tam również znajdziesz opis i opinie o CMS'ach

Teraz porada nie związana z tworzeniem stron:
Pytałeś sie o inwidualny kontakt z pomysłodawcą serwisu. Jeśli byś chcial się skontaktowaćz innym userem (użytkownikiem) forum nie musisz się pytaćo jego email czy numer gadu gadu. Przy każdym poście użystkownika na dole jest kilka przycisków (pw - prywatna wiadomosc, email - adres email, www -adres strony uzytkownika (nie każdy ją ma), gadu gadu - nr gg usera (nie każdy podaje swój nr gg)

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach