Nie wiem czy czujesz się na siłach, ale skoro wziąłeś się za strony to radze sobie zobaczyć kurs HTML. HTML to język, którego używa sie do budowania stron. Dla Ciebie, jako początkującego łatwiej będzie narazie uzywać FrontPage bo jest to łatwy program i jest edytorem graficznym. Jednak kodem HTML zrobisz lepsze strony.
z tąd ta moja niewiedza, bo ang.nie znam. Na szczęście całe oprogramowanie mam po polsku. Prośba do admina tego Forum (założyciela) czy moge się z Tobą skontaktowac prywatnie.... np. gg lub mailem?
[ Dodano: 2006-03-30, 16:23 ]
a gdzie szukać takich kursów HTML?
_________________ Urodziłem się zmęczony... żyje by odpoczywać...
-Proszę nie róbcie stron we Front Page'u - bo tak nie nauczycie się HTML'a, a i strony wyjdą z błędami i prawdopodobnie nie wyświetlą się na Mozilli & Firefoksie. + nie stosujcie znaczników <marquee> !
-Proszę nie róbcie stron we Front Page'u - bo tak nie nauczycie się HTML'a, a i strony wyjdą z błędami i prawdopodobnie nie wyświetlą się na Mozilli & Firefoksie. + nie stosujcie znaczników <marquee> !
W pełni się zgadzam!
Już lepsze będzie na CMS'ie niż we frontpage'u..
Cytat:
prawdopodobnie nie wyświetlą się na Mozilli & Firefoksie
Stronę szkoły oglądają raczej zwykli ludzie którzy mają IE.
Jak na pierwsze 6 miesięcy pracy z PC to jest dobrze
Może i ktoś powie że takich stron sie już dziś nie robi ale zapewne ten ktośnie wie że zajmujesz się tym od nieddawna.
Kilka wskazówek które mogą Ci się przydać:
- Dobry kurs html + opis zastosowania css oraz innych dodatków
- Jak zaczniesz już próbować pisać samemu strony, przydatną rzeczą okaże się notatnik który koloruje kod - polecam EditPlus (link jest odrazu do pliku)
- Jeśli chodzi o stronę szkoły to dobrym rozwiązaniem byłoby zastosowanie CMS'a.
Co to jest CMS dowiesz się tutaj
Ponieważ na stronie głównej szkoły zapewno często musisz zmieniać coś (np. informacja o nowej ankiecie czy konkursie) dzięki CMS'owi nie będziesz tego musiał robić tak jakdo tej pory (czyli nie będziesz musiał za każdymrazem edytować głównej strony)
- Zapewne teraz będzie Cię nurtowało jaki CMS wybrać - tutaj znajdziesz odp. Tam również znajdziesz opis i opinie o CMS'ach
Teraz porada nie związana z tworzeniem stron:
Pytałeś sie o inwidualny kontakt z pomysłodawcą serwisu. Jeśli byś chcial się skontaktowaćz innym userem (użytkownikiem) forum nie musisz się pytaćo jego email czy numer gadu gadu. Przy każdym poście użystkownika na dole jest kilka przycisków (pw - prywatna wiadomosc, email - adres email, www -adres strony uzytkownika (nie każdy ją ma), gadu gadu - nr gg usera (nie każdy podaje swój nr gg)
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum