Chciałem zaprezentować moją pierwszą gre stworzoną w Dev-Cpp. Jest nim wężyk, taki prosty, jak w starych Nokiach . Prosze o ocene, jakieś pomysły na poprawki do niego, jak go ulepszyć i ew. błędy wykryte w nim
Pobrać można stąd [link] -, jak będzie nowa wersja to będzie pod tym samym linkiem.
Jakby ktoś nie chciał w ciemno brać to screen daje [link]
PS: Chyba nic się nie stanie jak dodam jako załącznik. Tak dla następnych pokoleń zostanie
_________________ "Zawsze łatwiej jest zmienić kod, którego jeszcze nie napisałem"
Ostatnio zmieniony przez Maciek 2006-08-10, 15:42, w całości zmieniany 1 raz
Dobre, ale:
- trzeba było napisać, czym się gra(jakimi guzikami) w/a/s/d
- brak opcji "start" bo wole sobie samemu wystartować kiedy mam grać
- za mała plansza bądź zrób na "kwadracie" bo bardzo szybko "jeździ" w górę i dół a w prawo i lewo po woli
- opcja "naciśnij np: enter aby rozpocząć od nowa grę"
- przydały by się statystyki gry lub chociaż rekord zapisywany w jakiś pliku albo rejestrze
- Jak w sake2 na fonach są bonusy jakieś czasowe też możesz dorobić
Jak poprawisz/dorobisz te rzeczy to będzie całkiem nie źle póki co to 3+/6 na zachętę a jak dopracujesz to będzie wyżej na pewno Nie zniechęcaj się ciągnij każdy rozpoczęty projekt do końca a na pewno Ci się uda I będziesz dobry w tym co będziesz robił
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Dzięki za uwagi, wszystko się przyda. Jak zrobie nową wersje to na stronie będzie. Ale dzisiaj, ani jutro się nie uda, nie będe miał czasu, więc piszcie, jak wróce to sobie liste zrobie i wszystko poprawie .
[ Dodano: 2006-08-09, 21:38 ] Nowa wersja
Cytat:
- trzeba było napisać, czym się gra(jakimi guzikami) w/a/s/d
teraz już się gra strzałkami
Cytat:
- brak opcji "start" bo wole sobie samemu wystartować kiedy mam grać
Cytat:
- opcja "naciśnij np: enter aby rozpocząć od nowa grę"
jeszcze na to musisz poczekać...
Cytat:
- za mała plansza bądź zrób na "kwadracie" bo bardzo szybko "jeździ" w górę i dół a w prawo i lewo po woli
Teraz jest kwadrat, ale to się działo dlatego, że element wężyka skałada się z prostokąta (takiego - █)
Cytat:
- przydały by się statystyki gry lub chociaż rekord zapisywany w jakiś pliku albo rejestrze
- Jak w sake2 na fonach są bonusy jakieś czasowe też możesz dorobić
Albo ściągnąłeś z nie tego linku co trzeba (małe niedopatrzenie z mojej strony, powinieneś ściągnąć z linka z ostatnigo posta, ale już wszystkie linki działają ).
Te tryby gry które są na początku to są tryby szybkości .
_________________ "Zawsze łatwiej jest zmienić kod, którego jeszcze nie napisałem"
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum