Witam. Mam niewielki problem. Ostatnio wynalazłam w starociach fajną grę, w którą dawniej lubiłam grać. To Simon The Sorcerer Puzzle Pack. Grałam w tę grę na komputerze, który można zaliczyć do zabytków. Teraz chciałam w nią pograć na nowszym sprzęcie. ale okazało się że nie mogę. Prawdopodobnie problem tkwi w systemie operacyjnym. Wcześniej miałam zainstalowany Win 98 a teraz mam XP. Czy może ma ktoś pomysł na ten problem? Czy wogóle jest możliwość grania w tę grę na systemie Win XP. Pomóżcie...
Microsoft Windows XP wydany oficjalnie 25 października 2001
atena302 napisał/a:
A jeśli chodzi o wiek gry, to jest ona z 1998r.
Być może masz grę kupioną zaraz po premierze i ta gra nie została przygotowana pod system XP, sprawdź w pliku "readme.txt" lub pliku informującego o wymaganiach jeżeli znajdziesz tam system XP to błąd tkwi w systemie lub grze ale nie spowodowany jest nie znajomością systemu XP, ale na necie wszędzie pisze że gra jest pod XP więc sądzę że gra została powtórnie wydana po wyjściu systemu XP tzn.. zmodernizowana a ty posiadasz stara wersję która nie obsługuje systemu XP.
lupinek napisał/a:
skorzystaj z kreatora zgodności systemu...
Zobacz co się stanie jak ustawisz na 98, powinno pójść. idź do folderu gdzie jest plik *.exe właściwości zgodność--> uruchom ten program w trybie zgodności 98/me zastosuj ok. To w ramach przypomnienia ( dokładnego wytłumaczenia co napisał Lupinek)
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum