Przeszliście HackMe 3? Teraz bawimy się HackMe 4our - http://mtm.hostei.com/hackme.htm. Zadania z użyciem JavaScript, PHP a także Flash! Dajcie znać, komu się uda...
Ja siedzę teraz w pracy ehh.. to tym bardziej mi się nie uda bo z SQLem nie miałem za dużo do czynienia ogólnie wiem jak to wygląda, jak działa ale na tym koniec
[ Dodano: 2009-06-22, 15:29 ]
addd////
Jeżeli ktoś by podawał rozwiązania lub bardzo pomocne wskazówki to proszę aby to umieścił w znaczniku HIDE np:
Kod:
[hide] treść [/hide]
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Hide... OK:
Nazwa: Level 3 - baza SQL
Hasło: % lub wywołanie false i true otrzymując true np. ' or 1=1
Opis:
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Kombinowałem z ' or 1=1 na różne sposoby, ale nic z tego. Jednoliterowe hasło działa. Prawdopodobnie skrypt nie łączy się z bazą danych, tylko czeka na prawidłową odpowiedź. Podpowiedź w zadaniu typu: SELECT ... FROM ... LIKE 'haslo' lub informacja o użyciu operatora LIKE na pewno ułatwi rozwiązanie.
Ja poleciałem na logikę i Opera mi pomogła tyle ze w okienku był nagłówek "JavaScript" no i po chwili wszystko się udało xD w domciu kryptografa zrobię bo w pracy to nie da się skupić nad tym
[ Dodano: 2009-06-25, 20:33 ]
ehhh.../////
Na brutala sie nie da tego 5levelu rozwalić mam za małą moc obliczeniową po 3h zwątpiłem jak nawet nie doszedłem do 5% ilości haseł bo co tyle se komunikata ustawiłem xD
Teraz pójdziemy jak rak "tyłem do przodu"
[ Dodano: 2009-06-25, 22:03 ]
Addd////
Brutal.. by liczył z parę dni u mnie na kompie
a Ja se policzyłem to na kartce papieru w ok 1h
w 6levelu włamujemy się do Banku xD
PS: ktoś chce do 5levelu hasełko czy męczycie się sami ? ;>
[ Dodano: 2009-06-25, 22:10 ]
Cytat:
Level 6 - Zle haslo
Nie łam hasła... Zastanów się jakie może być... A przy okazji, jakie widziałes filmy o Hakerach?
Zajebisty tekst xD
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Wysłany: 2009-06-27, 15:13 Przenosimy się na oficjalne forum
Przenosimy się na oficjalne forum strony mTm Private Site - http://mtm.hostei.com/forum.php.
Jeśli coś się wam nie podoba lub nie działa tak jak powinno, piszcie na maila. Forum pisałem samemu, bez użycia żadnych gotowych skryptów z tego powodu w programie mogą być błędy.
Zabieram się za hakowanie forum XSS jest, teraz szukamy autostrady do piekła
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Na serwerze jest magic_quotes, ale można stworzyć niepowiązane z niczym posty.
Ukryta Wiadomość:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum