Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Edycja postów...
Autor Wiadomość
OGGY 

Wysłany: 2006-02-21, 18:00   Edycja postów...

Ostatnio tak się zastanawiałem nad edycją postów i dzoszłem do wniosku, że nie powinno jej być a najlepiej to ograniczyć ją do np. jednej godziny albo do powiedzmy jednego posta napisanego po nim. A czemu tak uważam? Po raz jeśli ktoś edytuje posta to ktoś drugi i tak tego nie zauważy, a po dwa to przez taką edycję mogą wyniknąć jakieś problemy i nieprzyjemności :!:

nebeu 
Moderator

Wysłany: 2006-02-21, 18:08   

To ta druga osoba zedytuje swój post. To jest bardzo przydatna funkcja. Np. żeby nie pisać 2 posta edytujesz i dopisujesz czy coś pomyliłeś itp.

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-02-21, 18:08   

Jestem innego zdania. Edycja musi zostać, bo jak będziemy chcieli coś dopisać to trzeba będzie robić nowego posta pod ostatnim (jeżli nikt jeszcze nie odpowiedział).

Edit: nebeu był szybszy... Właśnie edycja mi się przydała :D .

Rocca

Wysłany: 2006-02-21, 18:12   

Lol roku. Jeszcze nigdzie, na żadnym forum nikt nie był przeciwko edycji. Ręce mi opadły :lol: POmyśl sobie tak: strzelisz po pijaku jakiegoś babola. Ockniesz się rano przed kompem. Myślisz sobie, kurcze, poprawię posta, strzelę sobie edycję. Przecierasz oczy ze zdziwienia, widzisz komunikat: edycja postów wyłączona. Tak na serio. Chłopie, edycja postów to podstawa działania każdego forum. Mamy np. jakiś temat przyklejony, gdzie jest jeden post i zamiast kasować stary i dawać nowy np. jeśli chodzi o aktualizację. Wyobrażasz sobie coś takiego? Pisać od zera? Ja nie, a jeśli ja nie i inni tez nie, to nie ma po co tego zmeiniać. BTW, skąd sobie to wymyśliłeś?

OGGY 

Wysłany: 2006-02-21, 18:14   

no to ja nie mówie żeby wogóle usówać ale ograniczyć do powiedzmy jednej godziny... jak ktoś dzisiaj napisze posta a pod nim dojdzie ich z 10 to nawet nie zauważę że ktoś tego posta edytował!!! Więc to nie ma sensu. Ale nie przeczę że edycji być nie powinno . Po prostu trochę ją ograniczyć :P

[edit]
to też jest napisane dzięki edycji :P bo jak pisałem to jeszcze nie było postu rocco. No więc odpowiadam po pijaku raczej nic sensownago nie napiszesz bo już próbowałem (w sylwestra naprawiałem qumplowi kompa... troche obciach o tym pisać ale się udało!!! :P ), a jak już coś napiszesz i chcesz usunąć to są jeszcze rzw. admini i oni mogą takiego wypierdka (posta) usunąć więc nadal uważam że edycja być powinna, ale OGRANICZONA!!!

P.S.
ROCCO: Nikt mi nie pomagał (matula też nie :P )
Ostatnio zmieniony przez OGGY 2006-02-21, 18:20, w całości zmieniany 1 raz  

Rocca

Wysłany: 2006-02-21, 18:16   

Po co? Żebyś miał satysfakcję? Twój pomysł jest bez sensu. Nie dojdzie do jego realizacji i musisz się z tym pogodzić. EOT

nebeu 
Moderator

Wysłany: 2006-02-21, 18:20   Re: Edycja postów...

OGGY napisał/a:
...że nie powinno jej być...

To była Twoja wypowiedź. Na początku chciałeś żeby nie było "edycji" a teraz mówisz, żeby tylko ją ograniczyć :D .

////EDIT
BTW możesz zrobić ankietę ;) . No i co? Zastosujesz opcję edytuj ;) .

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-02-21, 18:23   

Rocca napisał/a:
Po co? Żebyś miał satysfakcję? Twój pomysł jest bez sensu. Nie dojdzie do jego realizacji i musisz się z tym pogodzić. EOT

Się z tym w pełni zgadzam. Żadnych ograniczeń!! Tak jest dobrze, tak jest normalnie, tak jest git i niech tak pozostanie!

markoll 

Wysłany: 2006-02-21, 18:23   

Nie ma sensu. Ta funkcja jest bardzo przydatna.

OGGY 

Wysłany: 2006-02-21, 18:24   

nie chce być nie grzeczny nebeu ale musisz czytać uwązniej bo dalej jest napisane:
OGGY napisał/a:
a najlepiej to ograniczyć ją do np. jednej godziny

I nie edytowałem tego posta!!! Tak napisałem już wcześniej!!! :!:

Rocca

Wysłany: 2006-02-21, 18:27   

Mamusiu, zabierz mnie stąd. Ten pan kąsa i pluje ogniem. :przestraszony:

EDYCJA BYŁA, JEST I BĘDZIE!! :evil:

// EDIT

Zobacz, jaką wspaniałą sprawą jest edycja. Wyedytowałem sobie posta, którego uważałem wcześniej za niezbyt pełnego. Edycja jest OK! :lol:

OGGY 

Wysłany: 2006-02-21, 18:28   

dobra pomysł się nie przyjął to była tylko propzycja. EOT ale ankietę mogę zrobić (tylko jak??) ... a co do rocco to jeszcze jedno. mam na myśli ten kawałek
Rocca napisał/a:
Po co? Żebyś miał satysfakcję?

IMO to mi zapachniało chamstwem :( ale mam nadzieję że się mylę :!:

markoll 

Wysłany: 2006-02-21, 18:28   

Zbędna jest ta dyskusja..
Będziecie się tylko kłócić, a i tak wyjdzie, że edycja będzie..
Nie ma sensu kontynuowanie tego wątku..

nebeu 
Moderator

Wysłany: 2006-02-21, 18:57   

OGGY napisał/a:
nie chce być nie grzeczny nebeu ale musisz czytać uwązniej bo dalej jest napisane:
OGGY napisał/a:
a najlepiej to ograniczyć ją do np. jednej godziny

Wiem czytałem to dokładnie ale chciałem Ci pokazać, że też mówiłeś o jej kompletnym wywaleniu.

Kanalia
[Usunięty]

Wysłany: 2006-02-21, 19:18   

przepraszam ze się wcinam, ale nie będę tolerował kasowania moich komentarzy w danym poście.

moich komentarzy prosze nie edytowac, bo faktycznie wyłącze sam tą opcję komuś a w skazywać palcem nie będę komu! :zly:

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach