Jak każdy zauważył przez pewien okres forum ani strona nie działała (od 5 do 8 marca)
Przyczyna leżała po stronie hostingu, któs w niedzielę włamał sie do nich i pousuwł kilka kont oraz większość ostatnich kopi zapasowych oraz porobił inne dodatkowe probelmy które wiązały sie z koniecznością przeinstalowywania cPanela, MySQL obsługi PHP Apache itp.
Czyli co za tym idzie każdy z userów tego hostingu stracił część danych i ostatnimi kopiami zapasowymi jakimi udało sie im odzyskać są kopie z 23 lutego.
My niestety z Asdefem nie mamy nowszej kopi zapasowej mamy jedynie starsze ale one na nic nam sie nie przydają
Straciliśmy soporą część postów oraz nie mamy kilku nowch użytkowników którzy sie w tym okresie zarejestrowali
Niestety musimy zaczynać znów pożądnie rozkręcać forum mamy nadzieję że nie zrazi to nikogo do zaglądania tutaj i brania czynnego udziału w życiu forum
Oczywiście za wszystki problemy i niedogodności przepraszamy i mamy nadzieję że już więcej sie to nie powtórzy, a jełsi nawet miało by się coś takiego wydażyć to będziemy robić częściej kopie zapasowe i wrazie konieczności będziemy mieli z czego odzyskać forum.
Od admina hostingu mam zapewenienie że dołozy wszelkich starań by lepiej zabezpieczyć system i nie dopuścic do ponownej takiej sytuacji.
PS
Strona również nie działa i narazie mamy problem z bazą będe nad nią pracował lecz prawdopodobnie chwilowo zawieszę portal i dam przekierowanie na forum, ponieważ phpnuke dostarcza mi tylko nerwów i jak sie okazuje wiele osób mi go zaczeło odradzać ze można go łatwo shakować tak więc ostatnio ten CMS nie zadowala mnie być może powrócimy z całkiem nowym portalem tak więc proszę o cierpiwośći o pomoc jeśli ktoś jest zainteresowany bo samemu to ciężko poprenosić wszystko
Ja tylko dodam coś od siebie, że każdy włamywacz który psuje nieswoje zasoby to terrorysta którego należy wsadzać do więzienia na 15 lat i zakazać zbliżania sie do komputera
ale niektórych to bawi, niszczenie cudzej pracy.
ale to z regóły są pajace spędzające całe dnie przed kompem bo boją sie że dostaną wpier... jak z domu wyjdą. chowają się tylko za tymi swoimi ksywkami
ale to z regóły są pajace spędzające całe dnie przed kompem bo boją sie że dostaną wpier... jak z domu wyjdą. chowają się tylko za tymi swoimi ksywkami
lol.
Masz trochę racji, ale zabawa to zabawa.
Tylko jeśli nie zrobi się, aż takich szkód
Trzeba mieć umiar.
ale żeś kanalia podbiła mądre słowa - uznanie
to są zakompleksione tchórze
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum