Wysłany: 2007-02-23, 16:31 Ikonka systemu przy kazdym poscie uzyszkodnika
Witam
Moja uwage jakis czas temu zwrocily ikonki systemu i przegladarki u dolu kazdego posta. Forum rozroznia z grubsza przegladarki, czy to FF, IE czy Opera, chyba Konquerora nawet rozpoznaje. Podobnie jest z systemami, winzgrozy, nawet czy xp czy mlodszy, linuksy, freebsd tez zauwazylem.
Ja sie przyczepie do linuksa, bo logo ubumciaka widzialem, a ja mam susla i zamiast pieknego kameleonka /np. takiego ja mam w podpisie/ widze pingwina. Zrobcie cos z tym jak sie da.
PS.
Nie wiem czy to bylo, szczerze to nawet mi sie szutac nie chcialo.
Pozdr
najedź na znaczek Opery, a zobaczysz tylko powierzchowne informacje, że to linux, opera i nic więcej. więc jak skrypt ma wiedzieć, że to suse?? daje pingwinka, bo wie tylko że to linux. spróbuj w Testerowie założyć temat z innej przeglądarki, może wtedy zobaczysz kameleona.
_________________ It's a beautiful day! Don't let it go away!
Sry, za off.
Podnieci Cie jesli bedzie ikona Suse, a nie pingwin?
Jak masz tak pisac, to sie moze nie udzielaj, ok?
Podnieci Cie jak zrobisz offtopa?
Ale ubumciaki czy debiany jakos sa rozpoznawane, a przeciez przegladarki sa te same.
pim - najezdzalem juz na te znaczki, rozne rozniste informacje tam bywaja, raz mniej, drugi raz bardziej szczegolowe.
Asdef - to tak samo jakby spytac, czym sie rozni windows od xp.
Nawet MYIE jest rozpoznawane, a to przeciez jest IE tylko ladnie oprawiony. Chyba ze nie jestem w temacie, i MYIE dorobil sie wlasnego silnika.
W takim razie wnosze, zeby mi ustawic na stale kameleonka.
Asdef - to tak samo jakby spytac, czym sie rozni windows od xp.
tu właśnie teraz rodzi się pytanie, czy aby wszystkie przeglądarki dają konkretne informację dla silnika for'ów??
czy może forum źle interpretuje silnik przeglądarek...
Jakby się komus chciało ...
http://www.przemo.org/php...p=235166#235166
Ja się na tych php nie wyznaję ...
Pewnie jakaś modyfikacja dotycząca Visty by była potrzebna (o Longhornie i w2k3 nie wspomnę) aby komplet w miarę był.
w opera:config tego nie zmienisz - ale to od identyfikacji przeglądarki będzie zależało, czy będzie kameleon cyz nie - wy czytacie wogóle posty nad swoimi? :O
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum