ale widzę że w PA tez jest ustawione na autologowanie dla każdego...
Tak specjalnie tak ustawiłem.
nebeu napisał/a:
Ja nadal nie mam tej opcji ramlez.
i nie będziesz jej miał czytaj poniżej:
Cytat:
Automatyczne logowanie jest bezpieczne tylko wtedy, gdy jest sprawdzanie adresu IP. Istnieje zabezpieczenie kont użytkowników i automatycznego logowania które polega na sprawdzaniu adresu IP ostatniej wizyty, jeżeli jest on inny, wymaga ręcznego zalogowania. Może to być utrudnieniem dla osób ze zmiennym IP. Zwykli użytkownicy mają możliwość wyłączenia tego zabezpieczenia w swoim profilu, nie mają jej Administratorzy, Junior Administratorzy i Moderatorzy. Administrator ma możliwość wyłączenia tej funkcjii dla dowolnego użytkownika w edycji jego profilu.
Już nebeu wiesz czemu jej nie masz? Ja Ci tą opcję wyłączyłem już nie powinneś mieć problemów z autologowaniem.
Asdef napisał/a:
bo ramlezowi sie pewnie coś pomyliło...
raczej nie , nie czytacie do końca tego co wcześniej pisałem
Asdef napisał/a:
wiem, ale ja tez nie widze takiego czegoś w swoim profilu
czytaj to co napisałem wyżej wytłuszczonym drukiem
Thor, już nie powinneś mieć żadnych problemów z AL crooleeck, nie czytałeś dokładnie tego tematu na 2 stronie w moim poście pisałem co należy zrobić żeby mieć właczone AL (działa w przypadku zwykłych userów) Moderatorom musi zmienić tą opcje admin:
Cytat:
Po aktualizacji pojawił się problem z autologowaniem.
Ci którzy mają stały adres IP nie zauważyli tego lecz Ci którzy mają neostrade lub inny net ze zmiennym IP napewno już nie raz to doświadczyli.
Rozwiązanie problemu:
Wejść do swojego profilu i przy opcji Zezwól na autologowanie tylko z ostatniego adresu IP wybrać NIE
Teraz wchodzimy na główna strone forum wpisujemy login i hasło i zaznaczamy opcję zapamiętaj.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum