Witam Wszystkich
Mamy dla Was mały konkurs, w którym główną nagrodą jest dodanie do grupy moderatorów.
Jedyne co musicie zrobić by się tam dostać to odpowiedzieć popprawnie na każde z poniższych pytań.
Pytanie 1
Jak się nazywa pierwszy na świecie 128bitowy system plikowy na dyskach twardych.
Podaj jaką pojemność może mieć taki dysk(partycja) [dopuszczalny błąd 10GB]
Pytanie 2
Jak w Windowsie XP wyłączyć (tryb uruchamiania na wyłączony ustawić) dla usługi Posłaniec korzystając z wiersza polecenia?
Pytanie 3
Wymień przynajmniej 5 języków programowania na bazie których powstał C++ oraz napisz w którym roku powstał język C++.
Konkurs trwać będzie końca dzisiejszego dnia
Swoje odpowiedzi proszę zgłaszać do mnie na PW.
Wyniki zostaną ogłoszone jutro.
Powodzenia.
[ Dodano: 2006-04-02, 10:39 ]
Konkurs dobiegł końca. Niestety nikomu nie udało się odpowiedzieć poprawnie na wszystkie 3 pytania
Prawidłowe odp to:
1 ZFS- jako pierwszy na świecie 128-bitowy system plików oferuje pojemność 16 trylionów (1018) razy większą niż systemy 32- i 64-bitowe.
2 sc config Messenger start= disabled
Spacja ważna po start=
3 Fortan > Algol > CPL > B > C > C z klasami
C++ powstał w 1983 roku.
Szkoda że nikomu sie nie udało poprawnie odpowiedzieć no ale cóż może za rok będzie lepiej
Ostatnio zmieniony przez ramlez 2006-04-02, 15:38, w całości zmieniany 1 raz
Chwila, w drugim pytaniu napisałem net stop messenger, u mnie to dziala
_________________ We, who not deny the animal of our nature
We, who yearn to preserve our liberation
We, who face darkness in our hearts with a solemn fire
We, who aspire the truth and pursue it's strength...
Pytanie powinno być takie żeby je interpretować JEDNOZNACZNIE
_________________ We, who not deny the animal of our nature
We, who yearn to preserve our liberation
We, who face darkness in our hearts with a solemn fire
We, who aspire the truth and pursue it's strength...
Jednal dla mnie IMO Ci którzy wzieli udział w konkursie przynajmniej w niewielkim stopniu ale nauczyli się czegoś i to jest najważniejsze. Fakt konkurs był żartem pryma aprylisowym. Jednak to nie oznacza, że nikt z Was nie zostanie moderatorem.
Pytanie powinno być takie żeby je interpretować JEDNOZNACZNIE
Zgadza się! Niestety to moja wina pomyliłem się przy pisaniu tego pytania
Przepraszam....
Powinno ono brzmieć tak:
"Jak w Windowsie XP wyłączyć (tryb uruchamiania na wyłączony ustawić) dla usługi Posłaniec korzystając z wiersza polecenia"
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum