Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ExeQtoR
2006-06-30, 09:23
Oznaczenia na forum.
Autor Wiadomość
Kasia 

Wysłany: 2006-06-28, 23:14   Oznaczenia na forum.

Co oznacza HP, MP i EXP ? - jak klikne na jakiegos urzytkownika to takie coś widze ... To jakiś poziom mocy jest hehe :D czy co ?

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-06-28, 23:17   

Cytat:

Level: poziom usera jest oparty na ilosci postow przez niego napisanych.

HP: reprezentuje aktywnosc usera. max hp oparte jest na levelu,
obecne ho oparte jest na tym jak czesto user postuje.

MP: pokazuje jak szybko user postuje. Max mp jest oparte na levelu,
kazdy post kosztuje mp, z mp czasem mp regeneruje sie

Exp: pokazuje ile user musi napisac postow aby osiagnac nastepny level.

Kasiu a tak z Ciekawości zapytam jak tutaj trafiłaś ;)

Kasia 

Wysłany: 2006-06-28, 23:32   

Dzieki. Hehe zdziwił byś się - szukałam jakiejś odpowiedniej nazwy dla pewnego serwisu, portalu (kumpel poprosił mnie o pomoc) ... wpisałam 'pc town" w google, aby sprawdzić czy się nie powtarza, a po chwili otrzymałam wyniki - serio :)

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-06-28, 23:50   

Cytat:
Dzieki.
Dla kobiety o imieniu Katarzyna zawsze służę pomocą ;)
Kasia napisał/a:
Hehe zdziwił byś się - szukałam jakiejś odpowiedniej nazwy dla pewnego serwisu, portalu (kumpel poprosił mnie o pomoc) ... wpisałam 'pc town" w google, aby sprawdzić czy się nie powtarza, a po chwili otrzymałam wyniki -

No to ma ten sam problem co my jakieś kilka miesięcy wcześniej :D

A jak już przy tym temacie jesteśmy to powiedz co Cię droga Kasiu nakłoniło do tego aby wejść na nasze forum bo to przecież ukazało się twoim pięknym oczętom nasz portal a dopiero jak klikłaś na link prowadzący tutaj, to pokazało się to forum i dlaczego się zarejestrowałaś ?? skoro tylko szukałaś "nazwy" dla portalu kolegi ;) Co Cię tutaj zatrzymało??

Kasia 

Wysłany: 2006-06-28, 23:57   

Oj już wszystko byś chciał wiedzieć ;) :P

Lubie informatyke i wszystko inne zwiazane z komputerami, wiec skoro już wpadłam na forum komputerowe to się zatrzymałam, a przy okazji miałam problem, wieć pomysłałam, ze mi tu pomożecie :) Poza tym to jest moje drugie forum, poprzednie sie "wypaliło" :/ Ot cała historyjka ... :) Happy ? ;)

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-06-29, 00:03   

Kasia napisał/a:
Lubie informatyke i wszystko inne zwiazane z komputerami

Ojj podziwiam nie ma wiele kobiet które lubią tą dziedzinę ;)
Lubisz programowanie czy tylko ogólnie informatykę bo w końcu sadzę że skoro mas zna pulpicie FreePAscal'a i jesteś w moim wieku to prawdopodobnie chodzisz do Lo lub technikum gdzie jest programowanie ;)
Kasia napisał/a:
a przy okazji miałam problem, wieć pomysłałam, ze mi tu pomożecie
My zawsze staramy się pomóc innym ;) Więc pytaj śmiało a postaramy się na nie odpowiedzieć :D
Kasia napisał/a:
Poza tym to jest moje drugie forum, poprzednie sie "wypaliło"

A to Co z nim się stało jak nie wypaliło?? Ty je prowadziłaś czy po prostu tak jak tutaj byłaś tylko zwykłym(jak na razie) userem :D
Kasia napisał/a:
Happy ?
To bym był jak by Kasia była razem ze mną :D

Kasia 

Wysłany: 2006-06-29, 00:56   

Cytat:
Ojj podziwiam nie ma wiele kobiet które lubią tą dziedzinę

Rzeczywiscie, dziewczyn/kobiet interesujących się infa jest bardzo mało. Powód jest prosty - stereotypy, tradycja ... :/ Mówi się, że informatyka to kierunek męski. Tak samo jak utarło się, że statystyczny facet interesuje się piłką nożną czy brykami a statystyczna kobieta modą i kosmetykami.
My mamy troche inny umysł :D , może mniej analityczny, a na pewno mniej techniczny, może to kwestia budowy mózgu, a może kolejny sterotyp ... sama nie wiem a Wy jak myślicie? (hehe Ty ExeQtoR :P )
Tak na pocieszenie kobiety i dziewczyny :D - koleżanka studiuje informatyke z inym koleżankami i w poprzednim roku były najlepsze sposród całej uczelni :)
Cytat:
Lubisz programowanie czy tylko ogólnie informatykę bo w końcu sadzę że skoro mas zna pulpicie FreePAscal'a i jesteś w moim wieku to prawdopodobnie chodzisz do Lo lub technikum gdzie jest programowanie

Programowania od niedawna się ucze i muszę przyznać, ze jest to ciekawe ... jak narazie tworze proste programiki typu "Hello World" i inne z roznch turtoriali - jest to jak narazie banalne ... no zobaczymy pożniej. Jak stworze nowy system operacyjny to dam znac ;) Dostaniesz, za free ;) hyhy :) Tak poza programowaniem to interesuje mnie jeszcze grafika i webmastering.
Cytat:
A to Co z nim się stało jak nie wypaliło?? Ty je prowadziłaś czy po prostu tak jak tutaj byłaś tylko zwykłym(jak na razie) userem

Nie pamietam dokładnie - coś z serwerem. Byłam "szara" myszką ;) :)
Cytat:
To bym był jak by Kasia była razem ze mną

Marzenia podobno się spełniają ;)

p.s to juz mój ostatni post na dzisiaj i na jakiś czas, bo jutro wyjeżdzam, a tam gdzie wyjeżdzam nie ma komputera :/ ale wróce ;)

Pozdro i miłego wypoczynku :) Dobranoc :)

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-06-29, 13:47   

Kasia napisał/a:
Rzeczywiscie, dziewczyn/kobiet interesujących się infa jest bardzo mało. Powód jest prosty - stereotypy, tradycja ... Mówi się, że informatyka to kierunek męski. Tak samo jak utarło się, że statystyczny facet interesuje się piłką nożną czy brykami a statystyczna kobieta modą i kosmetykami.

ojj to ja coś jestem inny :/ chyba z kosmosu :D Bo nie lubię żadnej piłki ;P Nawet nie oglądam :D
Kasia napisał/a:
My mamy troche inny umysł , może mniej analityczny, a na pewno mniej techniczny, może to kwestia budowy mózgu, a może kolejny sterotyp ... sama nie wiem a Wy jak myślicie? (hehe Ty ExeQtoR )

Wiesz jak byś mieszkała gdzieś blisko mnie to miałabyś szanse się dowiedzieć ;> A co do kobiet to rzeczywiście raz myślą tak a raz inaczej :/ trudno czasami im dogodzić ;)
Jak chcesz to mogę Ci zrobić wykład na ten temat w końcu w II LO mam 6 na koniec z biologii :D Więc wiesz ja na biologii znam się celująco :D
Kasia napisał/a:
Tak na pocieszenie kobiety i dziewczyny - koleżanka studiuje informatyke z inym koleżankami i w poprzednim roku były najlepsze sposród całej uczelni
Jak byś mogła to zaproś je na forum;) Na pewno nikt nic przeciwko nie będzie miał :)
Kasia napisał/a:
Programowania od niedawna się uczę i muszę przyznać, ze jest to ciekawe ... jak narazie tworze proste programiki typu "Hello World" i inne z roznch turtoriali - jest to jak narazie banalne ... no zobaczymy pożniej. Jak stworze nowy system operacyjny to dam znac Dostaniesz, za free hyhy Tak poza programowaniem to interesuje mnie jeszcze grafika i webmastering.

No to czekam z niecierpliwością :D A wiesz powiem Ci ze moi koledzy też tak myślą i też mi "dokuczają" mówiąc "Ja to tylko czekam na Windowsa w wydaniu ExeQtoR'a"
Kasia napisał/a:
Marzenia podobno się spełniają
No i od drugiej Kasi to słysze ;) Mam nadzieję zę sie to sprawdzi :D
Kasia napisał/a:
p.s to juz mój ostatni post na dzisiaj i na jakiś czas, bo jutro wyjeżdzam, a tam gdzie wyjeżdzam nie ma komputera ale wróce
Czekam z niecierpliwością (inni pewnie też) :D

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2006-06-29, 15:08   

Ja tu wtrącę 2 i pół grosza…. Bo do 5 trochę za krótki jestem ;)

Na SK i na K było zadawane to pytanie, ale skoro jesteś na PCT wybaczam Tobie Kasiu…
Wyjaśniam skrót „K” jest (kanalia) bo tak nazywał się nasz serwis po padzie serwera przenieśliśmy się na inny i SK (stara kanalia) a… teraz chcemy być poważni i przechrzciliśmy się na PCT (PC Town)… forum Kanalia teraz jest PC Town…

Po krótkim wprowadzeniu, czas nadszedł na wyjaśnienia

Te skróty o które pytasz są opisane
http://www.portal24h.pl/f...i-exp-vt511.htm

oczywiście na staty(statystyki dla mało kumatych :P ) nie patrz, bo jak się zacznie robić chaos na forum, liczniki i wszystkie statystyki i tak zostaną wyłączone… zawsze uważałem to za badziew, który prowokuje do nabijania sobie licznika i pisania pierdół na forum…
chcemy być serwisem najlepszym w sieci Polskiej… gdzie otrzymuje się pomoc i ją daje

jedyny licznik na który ja zwracam uwagę jest pomógł…

web, grafika, programowanie – grube tematy wybrałaś… bardzo dobrze, takich jest wciąż za mało… Dlatego jak masz problem z Corel’em postaram Ci się pomóc

masz racje w jakimś „tam” temacie mówisz że mało osób jest, właśnie przygotowuje logotyp, może się przyda… gdzieś na ranking i się wkręcimy na jakąś przyzwoitą lokatę… ale wiadomo do tego potrzeba czasu :-(

Twój awatar to jest z gotowych galerii, czy Ty sam arbait… bo gdzieś widziałem taki na innym forum i zastanawiam się czy to nie ty byłaś… (możliwe że muzyczne)

Zawsze marzyłem żeby laski na forum dominowały w tematyce Inf, dlatego ściągaj koleżanki to pogadamy sobie :D

Ps. Jak coś mi wpadnie do głowy, to dam znać
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

ArteK 

Wysłany: 2006-06-30, 08:59   

Ojj ExeQtoR ExeQtoR, tylko Ci dziewczyny w głowie ;P .

BTW, mówiłem Ci juz że lizus jesteś? ;P

Dobra, koniec tego OT bo bana zaraz dostanę, propozycje są co prawda gdzie indziej ale skoro jestśmy przy temacie to może dałoby radę wywalić te "staty" - po co one komu? No i nie było tych pytań co oznaczają dane symbole, a ExeQtoR nie miałby okazji żeby się podlizać :) .

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-06-30, 09:23   

ArteK napisał/a:
Ojj ExeQtoR ExeQtoR, tylko Ci dziewczyny w głowie ;P .

AreK a co mają mi się chłopaki podobać ?? ;> To chyba prawidłowo ;)
Cytat:
BTW, mówiłem Ci juz że lizus jesteś? ;P
Nie mówiłeś ale czy to źle że chce porozmawiać z koleżanką ;)
ArteK napisał/a:
No i nie było tych pytań co oznaczają dane symbole, a ExeQtoR nie miałby okazji żeby się podlizać
Hehe bardzo śmieszne ;) Ja tylko odpowiedziałem na pytanie ;) i dowiadywałem się istotnych rzeczy bo jakoś musiała się dowiedzieć o naszej stronie i forum dlatego chciałem się dowiedzieć jak ?? ? ;)

Ok Problem rozwiązany :) A co do tych statystyk to Admini zdecydują ;) CLOSE bo topic się już zmienia drastycznie :)

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach