Wysłany: 2007-02-17, 08:39 Prosze o pomoc (Asdef mnie tu skierowal)
Cos mi strasznie zaczelo wszystko zwalniac czy ktos moze pomoc ?
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 07:33:37, on 17/02/2007
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
jdź w szukaj i wyszukaj i skasuj
weź wejdź szukaj, i sprawdź ten plik o nazwie rundll32.exe jak będzie w innym jeszcze katalogu niż C:\WINDOWS\system32 to jest to virus...
chyba, że tylko w tej lokalizacji co podałem wyżej to luz...
może być w C:\Windows\Prefetch to nie znaczy dobrze
przywracanie systemu
URUCHOM wpisz>> %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe - może nie działać w trybie normalnym, nie sprawdzałem, zresztą raz korzystałem z tej opcji ale w Trybie awaryjnym
jako takiego sajgonu nie znalazłem...
zanim zrobisz przywracanie, poczekaj może ktoś wypowie się z większym doświadczeniem w spr.. logów
to nie, ale weź jeszcze http://download.sysintern...essExplorer.zip
uruchom to i poszukaj tego procesu i najedź na niego myszką i sprawdź ścieżkę docelową...
i powiec co jest uruchamiane.... (pokażę się dymek)
aha, jak będzie [poprawna ścieżka to spoko, tylko jeszcze napisz co on uruchamia)
powinno być widoczne coś takiego po najechaniu (oczywiście nie sugeruj się nazwami) tak jak w załączniku
aha, jeszcze tak profilaktycznie, zainstaluj jeszcze raz sterowniki do audio
Ps/załącznik widoczny po zalogowaniu!
Ad-aware i spybot - przelsć system, on wskaże jeszcze czy nie ma dodatkowych robaczków
[ Dodano: 2007-02-18, 13:52 ]
aha, zapomniałem... ram masz sprawny??
bo jak słuchałem twojej audycji, to mi to wyglądało właśnie jak by go było za mało, być może coś ci go zapycha... a wiem, że te programy do edycji muzyki są pamięciozerne – może się pamięć sypie, ale na pewno coś pochłania znaczne jego zasoby
powiedz jeszcze co ci tak najbardziej żre CPU w procesach jest to widoczne... sprawdzaj w czasie stresu
Ten proces uruchamia to samo co masz na wklejonym obrazku, wczesniej juz szukalem robali anty spyem i czyms podobnym do ad aware i wszystko bylo ok,fakt ze wyglada to na to ze cos dzieje sie z ramem,wczesniej nie mialem takich problemow mimo iz korzystam z progsow muzycznych ktore zzeraja duza ilosc zasowbow,a jak sprawdzic czy samem ram mi nie pada ?
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum