Wysłany: 2008-05-21, 11:53 Proszę o sprawdzenie Loag z HiJack
Witam
Mam problem z internetem a mianowicie słabnie mi transfer (10-15 kb/s ---- internet o przepustowości 640kb/s)Podczas sciągania pliku transfer słabnie do 10-15 kbs co normalnie powinno byc 90-100 kb/s. W serwisie neti powiedzieli mi ze mam jakiegos wirusa i to własnie przez niego mi tak chodzi wolno internet. Dlatego proszę o sprawdzenie tego loga
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 12:38:18, on 2008-05-21
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)
Boot mode: Normal
To znaczy ja zmieniałem antyvira miałem juz nortona, avire no i teraz te n bezpieczny internet polecony przez gostka z neti. Nie mam pojecia czemu mi tak zamula.
hmm zaczniemy od wyjaśnienia niektórych rzeczy
640kbs to w rzeczywistości 80KB(kilo bajtów) To jest max co wyciągnie(więc w życiu nie osiągniesz 90-100) Dalej pytanie czy od tych 640 ni należy odjąć transferu na Upload(nie mam neti więc nie wiem, ale w Iplusie tak mam niestety łącze 56kbs 44 na download, a 12 na Upload A w rzeczywistości wszyscy wiedzą jak to jest z tymi prędkościami max
Druga sprawa zobacz na stronie http://speedtest.net/ Ile Tobie pokazuje )
Jeśli pokaże ok 512-640 na download to znaczy że ściągasz z serwerów które szybciej nie mogą do Ciebie wysłać tych plików Albo są tak obładowane użytkownikami że ich łącza nie dadzą rady więcej danych przesłać(spróbuj coś z FTPa ściągnąć o 3 w nocy np. jakiś system Linuxowy)
Następną rzecz jaką zrób to przez FTP zacznij to samo ściągać też późno w nocy ale wyłącz Antywira (na jakiś czas) i zobacz prędkość ściągania
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum