Wysłany: 2009-04-12, 18:42 Proszę o pomoc w walce z wirusami:)
Witam!
Nie wiem dlaczego, ale od jakiegoś czasu(ok. tygodnia) nie mogę zalogować się na swoje konto na allegro.pl. Program Spyware Doctor wyśwetla mi taki oto komunikat:
IntelliGuard:zablokowano zdarzenie systemowe
Nazwa zagrożenia - Adware.Adsponsor
Szczegóły - Spyware Doctor zablokował próbę wykonania następującej czynności przez aplikacje:dostęp plik
Poziom ryzyka - niskie
Infekcja - C:\WINDOWS\temp\_avast4_\unp90701081.tmp
Próbowałam usunąć ten plik jednak po ponownym włączeniu komputera plik istnieje nadal.
Jednak to nie jedyny problem
Po włączeniu komputera wyskakuje mi komunikat mówiący o tym że komputer może być zagrożony ponieważ zapora systemowa jest wyłączona.Po przejściu do centrum zabezpieczeń okazuje się jednak że zapora systemu Windows jest włączona...
Prosze o pomoc bo kompletnie się na tym nie znam:(
Log z Hijackthis
Kod:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 18:18:55, on 2009-04-12
Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16791)
7.0\Reader\reader_sl.exe
O4 - Global Startup: HP Digital Imaging Monitor.lnk = C:\Program Files\HP\Digital
Imaging\bin\hpqtra08.exe
O4 - Global Startup: HP Image Zone - szybkie uruchamianie.lnk = C:\Program Files\HP\Digital
Imaging\bin\hpqthb08.exe
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft
Office\Office\OSA9.EXE
O4 - Global Startup: Orbit.lnk = D:\Orbitdownloader\orbitdm.exe
O4 - Global Startup: Ralink Wireless Utility.lnk = C:\WINDOWS\RaUI.exe
O4 - Global Startup: Symantec Fax Starter Edition Port.lnk = C:\Program Files\Microsoft
Office\Office\1045\OLFSNT40.EXE
O8 - Extra context menu item: &Download by Orbit - res://d:\Orbitdownloader\orbitmxt.dll/201
O8 - Extra context menu item: &Grab video by Orbit -
res://d:\Orbitdownloader\orbitmxt.dll/204
O8 - Extra context menu item: Do&wnload selected by Orbit -
res://d:\Orbitdownloader\orbitmxt.dll/203
O8 - Extra context menu item: Down&load all by Orbit -
res://d:\Orbitdownloader\orbitmxt.dll/202
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum