odpal kompa w trybie awaryjnym i tak samo otwórz przeglądarkę )) zamknie się?
od paru godzin nie zamyka się
Cytat:
w trybie awaryjnym też się restartuje system ?
również nie mogę stwierdzić restartu
Cytat:
jakie przeglądarki się zamykają(IE, Opera,FF, Mozilla, Safari, Chrome, inne)???
IE, Opera, Mozilla Firefox - czyli wszystko co mam
Cytat:
odłącz kabel od neta i włącz przeglądarkę na "sucho" też się zrestartuje(w trybie normalnym ten punkt też zrób) ?
w awaryjnym nie muszę bo brak problemów na razie
w normalnym – zbyt krótki czas pracy
Cytat:
czy używasz jakiegoś słownika/translatora????
używam kilku słowników, jednym z nich o który Ci chodzi jest Collins - odinstalowałem go
Cytat:
ile masz Userów na kompie?
jeden
Cytat:
czy nakładałeś system(reinstalka)?
jeszcze nie
Cytat:
jak to wszystko po robisz daj znać czy w którymś momencie było lepiej, bo to już coś co siedzi w Systemie i mu miesza - jakiś błąd a nie wirus(chyba że jakiś super nowy)xD
od paru godzin (od momentu próby w awaryjnym) nic się nie dzieje
artgeo Gość
Wysłany: 2009-11-03, 18:13
Cytat:
jak to wszystko po robisz daj znać czy w którymś momencie było lepiej, bo to już coś co siedzi w Systemie i mu miesza - jakiś błąd a nie wirus(chyba że jakiś super nowy)xD
od paru godzin (od momentu próby w awaryjnym) nic się nie dzieje
poprawka - wczoraj odbył się pad systemu, komunikat z blue screen'a:
STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0xF11C5924, 0xF134E458, 0xF134E154)
NAVEx15.SYS - ADDRESS F11C5924 base at F1166000, DateStamp 4a8f840f
poprawka - wczoraj odbył się pad systemu, komunikat z blue screen'a:
STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0xF11C5924, 0xF134E458, 0xF134E154)
NAVEx15.SYS - ADDRESS F11C5924 base at F1166000, DateStamp 4a8f840f
Teraz już wiesz dlaczego przeglądarki się zamykały )) a w Trybie Awaryjnym to działało )
odpowiedź prosta: sypał się System coś w plikach konfiguracyjnych się posypało i jak widzisz efektem tego jest właśnie pad systemu więc teraz nałóż system, tzn... z reinstaluj go sobie, ewentualnie użyj konsoli odzyskiwania sytemu lub ostatnie działające ustawienia - może pomoże, ale licz się że to chwilowe poprawienie będzie, na mój gust coś więcej się posypało i bez ponownego nałożenia systemu się nie obejdzie.
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Tryb awaryjny..... ?
tryb awaryjny z odłączonym netem(kablem/antenką) ?
tryb normalny z odłączonym netem ?
czy w powyższych opcjach też się restartuje ?
rodzaj neta i podłączenia do kompa(radiówka, neostrada, z GSM'u np. Iplus, satelitarne)(podłączenie:specjalna karta WiFi pod PCI/USB czy pod RJ45-to kabel LAN a może pod PCMCIA/express card) ?
artgeo Gość
Wysłany: 2009-11-12, 19:01
Cytat:
Tryb awaryjny..... ?
nie ma takich oznak
Cytat:
tryb awaryjny z odłączonym netem(kablem/antenką) ?
sprawdzę, ale cięzko się odłączyć
Cytat:
tryb normalny z odłączonym netem ?
jw
Cytat:
rodzaj neta i podłączenia do kompa(radiówka, neostrada, z GSM'u np. Iplus, satelitarne)(podłączenie:specjalna karta WiFi pod PCI/USB czy pod RJ45-to kabel LAN a może pod PCMCIA/express card) ?
otóż skoro w Trybie awaryjnym nie ma takich oznak, to troszkę teorii i moje przewidywania:
Tryb awaryjny to tryb w którym Windows ładuje tylko niezbędne dla niego moduły i sterowniki. Dlatego jest pomocny w diagnozowaniu usterek.
Idąc dalej, mógłbym stwierdzić że jest coś nie tak ze sterownikami, ale muszę zdać jeszcze jedno pytanie
Modem(typ, model) lub rodzaj podłączenia LAN czy USB ?
W trybie normalnym:
Normalnie zaleciłbym postawienie nowego systemu, ale wnioskuję że jest to dla domu net i nikt nie inwestował w droższy modem z wbudowanym routerem tylko będzie to pod USB, jeżeli tak, to powiedz mi ile masz USB w kompie i jakie(1.2 czy 2.0) oraz gdzie jest wpięty modem, dla kolejnego testu, wepnij w to złącze jakiegoś dobrego Pendrive(tak ok 10MB/s zapisu) i zacznij kopiować film(duży plik) ale w tym czasie kliknij CTRL+ALT+DELete i zakładka "wydajność" powiedz mi na oko w czasie kopiowania ile jest % użycia procesora(o ile się zwiększa użycie procesora na czas kopiowania tak 2-10% czy tak 80-100%) ?
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum