Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 17:39:24, on 2006-11-18
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Ale ja emulem zawsze ściągam i nic nie było tylko od wczoraj coś net schizuje
Adwara żadnego nie mam, a ściągnąć przy tym stanie neta jest impossible
Zrobiłem skana nodem i jak zawsze pokazało multum zablokowanych zbiorów i takie oto cuda:
- C:\Documents and Settings\Filipek\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\0h9p2xrp.default\Cache\BF154837d01 »NSIS »Crypto.dll - wystąpił błąd podczas czytania archiwum
- C:\System Volume Information\MountPointManagerRemoteDatabase - błąd otwarcia (Dostęp zabroniony) [4]
To raczej nic poważnego bo na zielono jest pokazane tak samo jak te zbiory zablokowane.
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
Może po prostu XP ściąga aktualizacje u mnie też ściągało dzisiaj i wczoraj ale to tylko jakieś 5MB więc na neo powinno raz dwa przelecieć, Ja na twoi miejscu bym zobaczył(ściągną) ZonneAlarm'a i po blokował dostęp do netu niektórym programom a tym samym byś się dowiedział co(jakie programy) chcą się łączyć przez neta gdzieś tam i tym samym obciążają Ci transfer.
PS: Nod’a aktualizowałeś?? chodzi o bazę wirusów
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Filipek Gość
Wysłany: 2006-11-18, 21:58
Więc tak:
- Aktalizował Nod się wczoraj
- Aktualizacja Windowsa:
- Byłoby pokazane w pasku
- Tak jest od wczoraj więc raczej tak długo sie nie aktualizuje
- Przy tym stanie neta ciężko cokolwiek ściągnąć
Wolne działanie netu wskazuje na obecność robaka zapychającego łącze, no ale wyluczamy tę możliwość bo log czysty i nod nic nie wykrył. A komputer chodzi normalnie?? Nic się nie tnie?? Sąsiad może też ma neo, zapytaj się czy ma takie problemy, bo może TPSA coś zwaliła.
Wolne działanie netu wskazuje na obecność robaka zapychającego łącze, no ale wyluczamy tę możliwość bo log czysty i nod nic nie wykrył. A komputer chodzi normalnie?? Nic się nie tnie?? Sąsiad może też ma neo, zapytaj się czy ma takie problemy, bo może TPSA coś zwaliła.
No komp działa normalnie a nie znam nikogo kto ma neosa
Filipek, jesteś pewnien, że hacker nie wykorzystał luki w systemie/emule? A może masz rootkita? hmm...Jeżeli net ci zamula to sprawdź, czy z twojego łącza nie są przypadkiem wysyłane masowo jakies informacje.
13MB zajmuje, ściągnij i zainstaluje, W tedy zobaczysz czy jakieś dziadostwo ci nie łączy się bez potrzebnie z netem. Daj możliwość łączenia się tylko znanym programom.
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum